URADI SAM

Ombre teglice za cvijeće

I Spy DIY
27.07.2019.
u 07:00

Ovaj "uradi sam" projekt je toliko jednostavan da ćete poželjeti prebojati sve teglice koje imate na balkonu!

Tegli i teglica za cvijeće nikad dovoljno! Zašto bi one bile obične, smeđe, kada mogu svojim bojama, uzorcima i dizajnom puno toga govoriti o našoj osobnosti? Ujedno, ovako uređena teglica može biti sjajan poklon, pogotovo ako ju uparite s čuvarkućom ili sličnom biljkom koju od srca darujemo prijateljima.

Osim što će uveseliti vaš dom vedrim i jarkim bojama, obje teglice koje vam predstavljamo sjajan su dekorativni element koji će oživjeti svaku prostoriju. Postavite ih na bijele police, uz naslagane knjige ili na prozor bez zavjesa.

Foto: I Spy DIY

Sve što vam treba su dvije bijele keramičke teglice, boja i zdjela s vodom. U ovom je projektu s bloga I Spy DIY korištena tzv. tumble dry tie, tj. boja koja je postojana i ne zahtijeva pečenje ili sušenje u pećnici kako bi postala nerazmaziva.

Vodu ulijte tako da je zdjela na pola puna i ulijte boju. Teglicu umočite u boju do polovice. Pričekajte pet sekundi i izvadite je iz vode. Umočite je ponovno, no ovaj put nešto pliće i pričekajte deset sekundi. Izvadite je iz vode.

Foto: I Spy DIY

Umočite teglicu treći put – još pliće nego drugi put. Pričekajte sve dok ne dobijete željenu nijansu boje, koja će biti najtamnija. Izvadite iz vode i ostavite neka se osuši. Tek kada su teglice suhe možete posaditi svoju biljku po želji.

Foto: I Spy DIY

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije