Kreativne ideje

Nije ludost, zasadite biljke u svoje stare torbe ili platnene vreće!

Foto: Zara Home
1/7
29.05.2020.
u 07:00

Zasadite biljke u torbe ili prečice i tako reciklirajte stare stvari koje bi završile na dnu ormara ili u smeću

Sadnja biljaka u torbe kreativna je ideja koju potiču urbani vrtlari. Razlog, torbe ili različite platnene ili jutene vreće su lagane, mogu se lako objestiti i stvoriti odličan estetski efekt, a ono što nam nije više omiljeni modni accessories imat će svoj novi život.

Foto: Zara Home

Baš kao i kod sadnje cvijeća ili začina u klasične lončanice, u odabranu torbu na dno stavite tanjurić pun ekspandirane gline i malo iverja.

Foto: screenshot/facebook

Dodajte i poneki kamenčić, a zatim torbu napunite univerzalnim supstratom pomiješanim s pijeskom. Oštrim nožem napravite rupice na dnu kako bi višak vode mogao oteći.

Foto: screenshot/facebook

Ako u torbu-lončanicu sadite biljku koja treba potporu, po srediti zapiknite štap i učvrstite ga u zemlju u svom vrtu. Na balkonu ili terasi torbu-lončanicu možete objesiti na zid ili ogradu. Iskoristite i bočne džepove, i to je idealno mjesto za vaše zelene prijatelje.

Foto: screenshot/facebook

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije