savjet stručnjaka

Odgovor koji ste čekali: Znamo kako do hortenzija s puno cvjetova!

hortenzija
Flora magazin
10.05.2022.
u 06:15

Godišnje mijenjajte tlo organskim tvarima (poput komposta). Ne orezujte ako nije potrebno (osim da biste izrezali mrtve / bolesne grane)

Kako dobiti više cvjetova hortenzije velikog lista? Zalijevajte ih dobro u proljeće i rano ljeto. Godišnje mijenjajte tlo organskim tvarima (poput komposta). Ne orezujte ako nije potrebno (osim da biste izrezali mrtve / bolesne grane).

Foto: pixabay

Orezivanje sorti koje cvjetaju samo na starom drvetu ograničite na kraj lipnja i početak kolovoza. Dajte stabljikama dodatnu zimsku zaštitu zimi umotavajući ih u vreću i izolirajući isjeckanim lišćem. Održavajte dobar zračni prostor između biljaka; ne gruprajte ih!

Foto: Flora magazin

I zapamtite - sve hortenzije vole vodu. Njihovo ime dolazi od grčkog "hydra" što znači "voda" i "angeon" što znači "posuda". Ali koliko vode trebaju hortenzije? Odgovor ćete znati kad pogledate lišće. Dakle, ako lišće pada, vjerojatno je vrijeme za zalijevanje. Lišće također mlitavo pada popodne, pa pričekajte do večeri da vidite hoće li se oporaviti prije nego što ih zalijete. Kada sadite svoju hortenziju u zemlju, najbolje je zalijevati biljku najmanje tri puta tjedno kako biste uspostavili jak korijenski sustav. Obavezno održavajte zemlju vlažnom, ali ne i natopljenom do te mjere da stoji voda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije