ljeto u vrtu

Odaberite svoju vrtnu kućicu iz snova - imamo 16 sjajnih ideja

vrtna kućica
Foto: Promo
1/16
24.07.2020.
u 11:02

Drveni ili metalni mini objekti na okućnici sve su popularniji - što zbog cijene što zbog potrebe za dodatnim skladištem, radionicom, odmorom, relaksacijom, kutkom za čitanje i meditaciju...

Vrtne kućice polako postaju sastavni dio svakog dvorišta, bez obzira koliko ono veliko bilo. To nimalo ne čudi, jer kad uvidite koliko uloga (pohrana alata, kosilica, zimnice, mjesto za odmor, sauna, za igranje djece...) mogu imati i za što vam sve mogu poslužiti, teško im je odoljeti, zar ne?

vrtna kućica
1/20

Mnogi ih koriste i kao dobrodošlo spremište u vinogradima i voćnjacima te za alat i građevinski materijal na kupljenim parcelama na kojima namjeravaju sagraditi ili grade kuću ili vikendicu jednog dana, a neki su na svom komadiću gradskog vrta uspjeli 'utrpati' i malenu drvenu kućicu koja im služi kao odlagalište za lopate, grablje, motike, radno odijelo, gumene čizme i rukavice.

Foto: Promo

Svoju popularnost zahvaljuju i tome što nisu jako skupe – u trgovačkim centrima možete one najmanje kvadrature nabaviti već za tri tisuće kuna. Naročito ih se isplati kupovati sada, kada je dobar dio vrtnog asortimana na sniženju.

Foto: Promo

Vrtne kućice ustvari i nisu tipičan ljetni 'namještaj' jer ih koristite tijekom cijele godine. Bilo drvene ili metalne, otporne su na sve vremenske uvjete i trajat će vam godinama. Naravno, ukoliko su stručno postavljene.

Foto: Promo

Priprema tla je najbitnija – treba očistiti i poravnati podlogu, te odvojiti humus od zdravog čvrstog nosivog sloja. Nakon toga dolazi šljunak te sloj betona, čija debljina će ovisiti o težini kućice. Primjerice za kuću dimenzija 4x4 metra potrebna je betonska ploča debljine 12 do 13 centimetara.

Foto: Promo

Ako niste vični građevinskim radovima, nemojte je sami postavljati. Usto, kućicu treba redovito, ako je riječ o drvetu, bojati zaštitnim premazom te napraviti odvod.

Foto: Promo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije