NEOBIČNE TEGLE

Nađite novi originalan dom za svoje cvijeće i začine

neobične tegle za cvijeće
Foto: Thinkstock
1/10
05.06.2020.
u 07:00

Puno starih odbačenih stvari u svome domu možemo iskoristiti i dati im novi život tegli za cvijeće - od starog čajnika, preko tekstila pa sve do čaša i zdjela...

Izbor tegli u trgovinama sve je bogatiji i raznovrsniji - osim klasičnih oblika i materijala proizvođači i dizajneri potrudili su se ponuditi i neke posve originalne. Tako sve češće susrećemo posude od vune i drugih vrsta tekstila ili savitljive plastike koja je često prozirna, pa se vidi zemlja u koju je cvijeće posađeno.

Ako niste u mogućnosti osigurati si takav jedan primjerak ili jednostavno želite biti svoji i originalni, onda se osvrnite oko sebe i potražite u starom, odbačenom suđu i drugim predmetima u kući inspiraciju za svoju novu teglu. Usto je možete doraditi decoupage tehikom, ili pak oslikati bojama, oblijepiti perlama.... kako vas već nadahnuće usmjeri.

Ono što trebate imati na umu da bi biljke koje naročito trebaju drenažu, morate prije toga zasaditi u male plastične tegle kroz koje može otjecati voda, kao i činjenicu da im morate osigurati dovoljno zemlje jer neće uspijevati u skučenim posudama.

Nudimo vam nekoliko prijedloga kako starim stvarima - čajnicima, teglama, zdjelama, čašama, automobilskim gumama možete udahnuti novi život i uljepšati svoj stan, terasu, vrt, ulaz.... ili stare i dotrajale tegle obnoviti omatanjem u tekstil.

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije