energetski učinkovita

Najljepša kuća u kojoj ste ikad bili

kuća Mikulići
Foto: Mara Bratoš
26.05.2015.
u 15:00

Kuća plijeni pozornost zbog divnog pogleda, izgleda interijera i eksterijera, ali i svoje učinkovitosti

Fasada kuće u Mikulićima izgrađena je od cedrovine, a projektirala ju je arhitektica Helena Paver-Njirić. Projektiranje i izgradnja trajali su pet godina, ali rezultat je uistinu impresivan.

Riječ je o impozantnoj kući koja ipak nije monumentalna; o kući iz koje se sa svih pozicija u njoj i oko nje pruža fantastičan pogled, kući koja plijeni učinkovitošću, ali i izgledom, koja je atraktivna ali ne i razmetljiva, jednostavna, a ipak slojevita.

Kuća ima i tzv. zeleni krov na kojem rastu sukulenti ili mesnatice. Sukulentne biljke specifične su po tome što spremaju vodu u svoje povećane listove, stabljike ili korijen, a zahtijevaju vrlo malo brige. Na krovu s kojeg pogled dopire "unedogled" su i dva solarna kolektora.

Želite li saznati kako izgleda unutrašnjost ove kuće, to možete vidjeti na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar sunčano_jutro
sunčano_jutro
08:13 27.05.2015.

Sad da je baš najljepša i da je rezulat impresivan, nije. Sasvim prosječna kućica, koja malo odskače od stambenih objekata u Hrvatskoj radi upotrebe materijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije