MOŽE I NA BALKON

Švedski dizajn: mini staklenik idealan za male stanove

staklenik ikea
Foto: IKEA
1/3
21.11.2014.
u 15:45

Ikea je osmislila rješenje za urbane vrtlare i sve one koji to žele postati - maleni plastenik za uzgoj mladica i biljaka

Švedska Ikea prati trendove ili ih pak sama diktira. I jedno i drugo ogleda se u njihovom novom proizvodu - mini stakleniku u kojem možete uzgajati mladice i biljke. Ideja dizajnera Nicolasa Cortolezzisa bio je kreativni odgovor na novi trend urbanog vrtlarstva, ali i na mali broj kvadrata u kojima većina nas živi.

U stakleniku visokom 45, a širokom 46 centimerata moguće je imati svoj mali vrt, kao svojevrsno privremeno rješenje dok se jednoga dana napokon ne odlučite zasaditi pravi viseći urbani vrt na terasi ili balkonu. Ili, još bolje - pronađete na nekoj parceli blizu kvarta u kojem živite svoj mali zeleni raj u kojem će uspijevati blitva, rajčica, luk i salata.

Foto: IKEA

Staklenik je mobilan i možete mu mijenjati mjesto, a osim što je funkcionalan i potiče na zdravi život u skladu s prirodom, iznimno je dekorativan. Zato ga slobodno stavite na bilo koje mjesto u domu, a ne samo u kuhinju. Također, možete ga pozicionirati i na balkon ili ispred kuće, obješenog na zidi ili postavljenog na ravnu površinu. Otvorenu stranu plastenika možete okrenuti prema naprijed ili natrag ovisno o tome kakvo je okruženje potrebno vašim biljkama.

>>Staklenik - obaveza svakog ozbiljnog vrtlara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije