AGRO KREDIT

Kreditne linije OTP banke namijenjene poljoprivrednicima

otp
Foto: PR FOTO
30.08.2016.
u 13:15

Trebate financirati jesensku sjetvu ili možda kupiti novi traktor? Razmišljate li o kupnji poljoprivrednog zemljišta? Ili se pitate kako najlakše financijski premostiti period od predavanja zahtjeva do dobivanja državnih poticaja? Odgovor na sva pitanja možete naći u OTP banci koja nudi nekoliko kreditnih linija namijenjenih poljoprivrednicima.

Za financiranje proljetne i jesenske sjetve, za proizvodnju mlijeka, za uzgoj stoke, otkup maslina ili otkup grožđa možete zatražiti Kredit za poljoprivrednu proizvodnju. Ovisno o poljoprivrednoj kulturi kredit se odobrava u iznosu većem od 10.000 kuna uz rok otplate do 12 mjeseci.

U OTP banci možete zatražiti i Agro investicijske kredite za kupnju nove ili rabljene poljoprivredne mehanizacije (traktori, strojevi i dr.). Ovi krediti se odobravaju u iznosu većem od 2.000,00 eura, uz rok otplate do 10 godina za kupovinu nove, odnosno do 3 godine za kupovinu rabljene poljoprivredne mehanizacije, koja ne smije biti starija od 5 godina.

Odlučite li se za kupnju poljoprivrednog zemljišta OTP banka ima kredit prilagođen upravo vama. Agro investicijski kredit za kupnju poljoprivrednog zemljišta se odobrava u iznosu od 5.000 do 150.000 eura te rok otplate do 10 godina.

Svakako iskoristite priliku i ugovorite Agro kredit temeljem ostvarenih prava na potporu u poljoprivredi jer ćete tako najlakše financijski premostiti period od predavanja zahtjeva do dobivanja državnih poticaja. Ovaj kredit mogu ugovoriti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti ili poduzeća koja obavljaju neku od poljoprivrednih djelatnosti i korisnici su državnih poticaja u poljoprivredi. Prije predavanja zahtjeva za kredit trebate imati otvoren račun za redovno poslovanje u OTP banci te ispuniti sve zakonske preduvjete za ostvarivanje prava na potporu, odnosno predati jedinstveni zahtjev za potporu u tekućoj godini (elektronički popunjen putem AGRONET-a, potpisan i dostavljen Agenciji za plaćanja).

Namjena kredita je održavanje tekuće likvidnosti, a cijeli se iznos isplaćuje na Vaš žiro račun. Visina kredita određuje se temeljem visine isplaćenih potpora u poljoprivredi za prethodnu godinu i zahtjeva za tekuću godinu. Maksimalni rok otplate je 18 mjeseci.

Više informacija doznajte putem web stranice www.otpbanka.hr ili u vama najbližoj poslovnici OTP banke.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije