Održiva budućnost

Djeca uskoro postaju suvlasnici vjetroelektrane na Krku

vjetroelektrana
Foto: Thinkstock
1/2
01.06.2015.
u 13:30

U 2016. udruga O.A.Z.A. raspisat će natječaj za sudjelovanje djece u Kids&Wind projektu vjetroelektrane na Krku uplatom uloga od 100 eura

Tisuće djece u Hrvatskoj u dogledno će vrijeme moći postati ulagači u obnovljive izvore energije.

S ulogom od 100 eura, koje neki možda već imaju u kasici ili će za njih uplatiti roditelji, moći će postati suvlasnici vjetroelektrane na Krku, koja bi im nakon nekoliko godina mogla donijeti stipendiju za studij ili pokretanje vlastitog posla.

Foto: Promo fotografija

Naime, na nedavnom Zagrebačkom energetskom tjednu predstavljen je projekt zagrebačke udruge O.A.Z.A. nazvan Kids&Wind. Njegov je cilj izgradnja vjetroagregata kapaciteta 2,5 megavata za koji se planiraju prikupljati ulozi oko 3.000 djece, odnosno njihovih roditelja iz cijele Hrvatske. Djeca bi tako postala suvlasnici projekta koji bi u konačnici vrijedio nekoliko milijuna eura.

>>U Hrvatskoj je u pogonu 1.070 elektrana na obnovljive izvore energije

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krumember
22:07 01.06.2015.

Super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije