Najmirisnija ljetnica

Karanfili će na balkonu ili prozorskoj dasci osvajati bojom i mirisom

karanfil
Foto: Thinkstock
1/5
03.06.2020.
u 07:00

Karanfili cvatu od proljeća do sredine jeseni, s malom pauzom tijekom jakih ljetnih vrućina. Treba uvijek provjeravati je li im zemlja dovoljno vlažna

Za uzgoj mirisnih karanfila treba lijepa lončanica i malo zemlje. Ako zemlju kupujete, izaberite laganu, univerzalnu. Zemlja mora uvijek ostati svježa i dovoljno vlažna, stoga redovito provjeravajte nije li vašim karanfilima možda prevruće.

Dobro ih je i svakih nekoliko tjedana pognojiti. Karanfili cvatu od proljeća do sredine jeseni.

Foto: pixabay

Važno im je uvijek uklanjati osušene listiće i ocvali cvijet. Narastu od 10 do 50 cm, a najčešće su crvene, ružičaste, bijele i žute boje.

Foto: pixabay

Ima ih više 100 sorti, a svima je zajedničko opojan miris i potreba da budu na suncu. Mogu se saditi u lončanicama, u vrt ili na kamenjarima.

Foto: pixabay

Savršeno izgledaju i u vazi na stolu.

Foto: pixabay

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije