Zimski poslovi

Kako sačuvati cvijeće preko zime? Evo nekoliko savjeta

Cvijeće tijekom zime
Foto: Thinkstock
1/3
27.10.2014.
u 08:30

Pomognite pelargonijama, oleanderu, fuksijama i dalijama da prezime zimu

Nježno, omiljeno cvijeće može izdržati i niske temperature ukoliko se držite sljedećih uputa:

Pelargonije mogu prezimiti u lončanici na hladnom mjestu. Ne treba ih zalijevati često. Tek kad zatopli treba ih prikratiti i obilnije zaliti. I ne zaboravite, u vrt ili balkon iznose se tek u svibnju. Tijekom zime biljci ne treba puno svjetla.

Oleanderi ne podnose hladna mjesta, ali ni prostoriju topliju od 10 stupnjeva celzijusa. Van ih iznosimo kad smo sigurni da više neće biti mraza. Zimi se oleander zalijeva tek toliko da mu se zemlja skroz ne osuši.

Foto: pixabay

Fuksije nisu osjetljive. Možemo ih čak izvaditi iz zemlje i gusto smjestiti u sanduk napunjen tresetom ili pijeskom. Podnose hladnoću, ne treba im puno svjetlosti. U veljači se morajupresaditi, prikratiti im grančice, obilno poprskati i zalijevati i staviti na toplije i sunčanije mjesto.

Foto: pixabay

Dalije treba izvaditi prije mraza, a kad se lukovica izvadi treba je okrenuti naopačke da se iscijedi eventualna voda i lukovica ocijedi.Zdrave lukovice treba zamotati u novinski papir i dobro ih je posipati ugljenom prašinom i psremiti u prostoriju gdje nema više od 3 stupnja celzijusa. Potkraj ožujka lukovice treba navlažiti da nabubre. Sade se početkom travnja.

>> Pripremite sobno bilje za hladnije dane. Evo kako!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije