MALA ŠKOLA UREĐENJA

Kako pripremiti boho zabavu u vrtu?

Style Me Pretty
24.07.2017.
u 08:01

Opušteno, udobno i šareno – tako bi se mogla ukratko opisati suština boemske vrtne zabave. Ovaj put zaobiđite klasičan roštilj i svojim prijateljima priredite nalazak u vrtu kojeg će pamtiti.

Boemski se stil preklapa s marokanskim elementima uređenja interijera zbog kolorita i uzoraka koji se koriste. Upravo to je mnogima vodilja kada ovaj stil žele uključiti u svoj dom, a on je savršen za duge i vruće ljetne noći. Plava boja Mediterana u kombinaciji s metalnim stolićima za serviranje pića ili hrane i tepisima prepoznatljivog sjevernoafričkog uzorka obavezni su elementi za ukrašavanje.

Foto: Style Me Pretty

Osnovno što vam treba je velik, udobarn i pozivajuć prostor za izležavanje i opuštanje. Dnevni boravak precrtajte u svom vrtu. Umjesto kutne garniture ili trosjeda u vrtu koristite sjedalcie od ratana ili ležaljke. Njih obavezno prekrijte pokrivačima s uzorkom, koji će osigurat udobnost, te ukrasite jastucima.

Foto: screenshot/facebook

Predimenzionirani jastuci s uzorkom se također moraju naći na travnjaku. U ovom slučaju pravilo manje je više nipošto ne pali. Jasutuka mora biti puno više nego što je osoba na vašoj zabavi. Poželjni su oni s resicama ili pomponima.

Otomani, taburei i pufovi su također dobrodošli elementi boho stila.

Uz jastuke, mjesta za sjedenje na travi ili zemlji ponudite tepihom ili ćilimom. Još jedna odlika boemskog stila je pregršt malih tepiha različitih tekstura, boja i uzoraka.

Foto: Style Me Pretty

Hranu, piće i grickalice ponudite na niskim stolićima, gdje će svima biti nadohvat ruke bez ustajanja. Tanjuri neka obavezno budu prošarani ili obojeni različitim bojama. Želite postići dojam kao da ste zamolili tri susjeda da vam za zabavu posude svoje tanjure i njihovi su primjerci skroz različiti. Jednako tako piće poslužite iz različitih vrsta čaša, staklenki, pehara, šalica...

Foto: Style Me Pretty

Ako nemate dovoljno stolića, servirajte sve na pladnjevima.

Foto: Style Me Pretty

Foto: Style Me Pretty

Transformacija običnih starih ljestvi može poslužiti kao sjajan retro bar. Sve što trebate je postaviti daske na stepenice. Ako ne odložite preteške čaše, njih ne morate niti učvrstiti za stepenice. Servirajte piće u neodoljive staklenke, zajedno sa slamkama i kriškama limuna ili limete. Neka pri ruci budu kockice leda, salvete i slasni zalogajčići.

Foto: The Wedding Chicks

Iako se nalazite u vrtu, biljaka nikad dosta, stoga postavite teglicve sa cvijećem i sukulentima svuda oko sebe. Lampice, fenjeri i slična rasvjeta nezaobilazna je jer osigurava ugodnu i opuštenu atmosferu u vrtu svojim suptilnim svjetlom.

Foto: screenshot/facebook

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije