Hit iz New Yorka

Napravite biljni terarij u 3 koraka

terarij
Foto: Thinkstock
1/3
02.03.2016.
u 12:24

Iako nije novost, terarij u interijeru postao je pravi hit u New Yorku, a što je hit u Velikoj jabuci, širi se cijelim svijetom, zar ne?

Uz malo volje nije teško napraviti biljni terarij, staklenu posudu u koju ćete smjestiti svoje omiljeno zelenilo. Da bismo vam olakšali posao nudimo vam kratki vodič kako to što jednostavnije napraviti.

Potrebni materijal
Nabavite staklenu posudu koja se može, ali i ne mora zatvoriti. Posudu treba sterilizirati, najlaše ju je iskuhati u loncu. Odaberite biljke sa sličnim karakteristikama. Najprikladniji su one koji vole iste vlažne uvjete, poput fitonije, puzavog fikusa i helexine.

Pripremite zemlju, šljunak, aktivni ugljen svježu mahovinu (može se nabaviti u vrtnim centrima), male figurice, kliješta i štapiće za jelo, sprej za isparivanje.

Foto: pixabay

1. korak
Na dno čiste posude stavite šljunak, zatim sloj ugljena pa tek onda zemlju. Nježno umetnite biljke, pomažući si kliještima. Kada ste stavili sve biljke navlažiti zemlju.

2. korak
Dodajte svježu mahovinu i dekorativne elemente.

3. korak
Odaberite pravo mjesto u interijeru, jer terarij potrebno puno neizravne svjetlosti. Dakle, postavite ga podalje od izvora topline (radijatora, peći ...) i od izravne sunčeve svjetlosti.

Foto: pixabay

Ako je terarij otvoren dovoljno ga samo potopiti u loncu s vodom dva ili tri puta mjesečno, ovisno o sezoni. Ako je zatvoren, potopite ga jednom mjesečno, ali ne zaboravite da ga otvoriti nekoliko sati dnevno. Redovito uklanjajte eventualno osušeno lišće.

>> 7 biljaka koje će vaš komadić svijeta učiniti rajskim vrtom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije