Intervju

Kad ode u glazbenu mirovinu, posvetit će se dizajniranju...

promo
Danijel Galić
04.04.2017.
u 13:22

I pjevanje i dizajniranje izgledaju lako, ali zahtjevni su. Pjevanje ide tečnije jer imam duži staž, ali u dizajnu ne znam je li teže nešto staviti na papir ili proizvesti u skladu s ostatkom interijera

Indiru Levak nije potrebno posebno predstavljati kao pjevačicu jer rijetko tko nije barem jedanput pjevušio neki njezin hit. Međutim, jeste li je ikad upoznali kao dizajnericu vrtnog namještaja? Upravo je dizajn, uz glazbu, njezina velika strast, a, nakon inspiracije koju je pronašla na različitim putovanjima, u časopisima i pri uređenju vlastitog doma, odlučila je stvoriti liniju vrtnog namještaja.

:: Kako se rodila ideja da osmislite kolekciju vrtnog namještaja?

Ideja se rodila spontano, a znamo da često spontane stvari u životu ispadnu dobro, pa tako i moj ulazak u vode dizajna interijera. Sve je počelo ulaskom mojeg supruga Miroslava u moj život. On se bavi proizvodnjom profesionalnih sprava za vježbanje. Kad sam prvi put ušla u naš proizvodni pogon i vidjela da je to proizvodnja s materijalima koji bi se mogli iskoristiti i na druge načine, počela sam vrtjeti film o nekom komadu namještaja koji bi mogao tamo nastati. Budući da smo u tadašnjem stanu imali veliku terasu, poželjela sam kupiti jednu prilično skupu, brendiranu talijansku vrtnu garnituru. Ključan je trenutak bio kad sam fotografiju pokazala Mireku i pitala može li se tako nešto napraviti u našoj proizvodnji. I, naravno, kao odgovor dobila sam smiješak i garnituru u roku od 3 do 4 dana, bolju i ljepšu od one koju sam željela kupiti. Ručni rad, kvalitetni materijali, kvalitetna boja, predivni jastuci i, naravno, znatno jeftinija! Žao mi je što je ta prva garnitura iz naše kolekcije ostala u starom stanu, no to je bio uvjet kupaca pri kupnji stana!

:: Zanima li vas još neko područje dizajna?

Naravno da me zanima, ali ja sam žena koja, kad nešto radi, to radi sa srcem i do kraja, a uz pjevanje i turneje, mislim da bi još jedno područje bilo previše. Jednog dana, kad dođe vrijeme za glazbenu mirovinu, posvetit ću se dizajnu, a tada možda i neke druge vrste.

:: Kakav stil uređenja najviše volite?

Najviše se povodim minimalizmom i ravnim linijama, odnosno onom – manje je više. Volim se igrati materijalima, npr. željezo, kamen i staklo savršeno se slažu i s tom je kombinacijom teško promašiti. Ali poštujem i stilove drugih dizajnera, čak pokušavam i nešto naučiti iz različitosti.

:: Jedno klasično pitanje: što je teže – pjevati ili dizajnirati namještaj?

Znam da jedno i drugo izgleda lako, ali vjerujte mi da nije, to su zahtjevni poslovi, kako pjevanje tako i dizajniranje. Pjevanje možda tečnije ide jer imam duži staž, ali u dizajnu ne znam je li teže nešto staviti na papir, odnosno osmisliti ili proizvesti nešto krenuvši od zadanog materijala i pritom paziti da bude u skladu s ostatkom interijera u kojem će biti novi komad namještaja na kojem radim.

:: Imate li još neke nove ideje koje samo čekaju na realizaciju?

Imam ja uvijek ideja, uz hrpu narudžbi za sprave, guram svoje ideje koliko mogu, no na žalost nisu vremena za širenje poslovanja, ali i na tom polju marljivo radimo, najbitnije je da radim ono što volim i da me to ispunjava. Neka oni kojima je moj dizajn ne svidi pričaju neku svoju priču i pretoče je u oblik jer različitost je predivna stvar. Postoji klijentela za sve. Budite kreativno slobodni te stalno radite na sebi. Samo radom možete pomaknuti granice.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije