Isprobajte!

Infuzija za cvijeće od koje će rasti kao ludo, a spravlja se od samo dva sastojka

cvijeće koje voli sunce
Thinkstock
22.04.2022.
u 09:41

Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke, jednom tjedno za najbolje rezultate

Nije tajna da biljke, posebno u fazi rasta, trebaju dodatnu njegu, prije svega redovitu prihranu, no, ako vidite da vaše biljke posustaju posegnite za receptom od kojeg će momentalno živnuti. Baš zbog toga kolokvijalno se naziva i infuzijom za biljke. 

Foto: pixabay

Tu dolazimo do dobro čuvane tajne, naime, aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može poboljšati i rast biljaka te im pomoći da se oporave.

cvijeće koje voli sunce
1/5

Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka.  Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u teglicama na balkonu.

Foto: screenshot/facebook

Sve što vam je potrebno za ovu infutiju jedna je tableta aspirina i decilitar destilirane vode.

Izmrvite tabletu i ubacite u vodu, miješajte sve dok se ne otopi. Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke, jednom tjedno za najbolje rezultate. 

Ova otopina pozitivno će djelovati na razvoj korijena, omogućuje cvijeću da bude raskošnije i bujnije, spriječava pojavu gljivica, a ova otpina odlična je i za rezano cvijeće. Samo ju dodajte u vazu želite li da vam buket duže potraje.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije