URADI SAM

Efektni geometrijski uzorak na teglici za cvijeće

ukrašavanje tegle za cvijeće
The Crafted Life
19.05.2017.
u 08:05

Zašto ne biste svojim biljkama dali više živosti i razigranosti?

Zgodnih tegli za biljke nikad dosta, zar ne? Predlažemo da se ne ograničavate na dosadne, smeđe tegle nego mašti date na volju. Zasucite rukave i u nekoliko koraka možete imati personaliziranu, ukrasnu i zanimljivu teglu. Kombinacija boja i uzoraka ovisi samo o vama!

Donosimo prijedlog kako postići efektni geometrijski uzorak uz pomoć - obične olovke s bloga The Crafted Life.

Za ovaj projekt su vam potrebni:

  • tegla za cvijeće
  • akrilna boja
  • spužvica za nanošenje boje ili kist
  • olovka s gumicom
  • skalpel

Foto: The Crafted Life

Prebojite tijelo tegle za cvijeće crnom akrilnom bojom. Jednom kada se osuši, prebojite i vrh. Posebno obratite pažnju na unutrašnjost tegle i nju obojite istom bojom.

Napravite "pečat" u obliku trokuta tako da skalpelom prekrojite gumicu za brisanje s vrha obične olovke. Ako vam je ovaj korak prenespretan, zaboravite na trokute i pečatirajte okruglom gumicom. Vrh gumice umočite u bijelu akrilnu boju i ostavite trag na tegli, pazeći da se otisak ne razmaže. Najviše ćete vremena potrošiti upravo na ovaj korak, stoga budite strpljivi.

Foto: The Crafted Life

Čak vam i vaši mališani mogu pomoći s "pečatiranjem". Kada se boja osuši, premažite teglu prozirnim lakom u spreju kkao biste je zaštitili od kiše.

Foto: The Crafted Life

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije