VRIJEDAN PROJEKT

Edukacija vlasnika zgrada o energetskoj obnovi dugoročno je važna

energetski razredi
Foto: Thinkstock
16.07.2014.
u 14:10

Cilj edukacije vlasnika i suvlasnika višestambenih zgrada vezana uz energetsku obnovu jest da isti dobiju sve informacije i krenu u proces energetske obnove te ostvare sva sufinanciranja koja se nude kroz programe Fonda i lokalne samouprave te kreditiranja koje omogućavaju poslovne banke.

Proces energetskog certificiranja većinu je vlasnika nekretnina u Hrvatskoj zatekao nespremne i nedovoljno educirane o toj temi, kao i značenju energetske učinkovitosti. S obzirom na to kako je sve veća pozornost usmjerena na energetsko certificiranje i zakon o energetskoj učinkovitosti, riječka tvrtka RITEH, koja se niz godina bavi upravo certificiranjem, počela je ulagati u edukaciju vlasnika i suvlasnika višestambenih zgrada, prezentirajući im mogućnosti koje im se nude kroz energetsku obnovu zgrada.

RITEH ovaj projekt radi u suradnji s poslovnim bankama koje, kroz programe namijenjene financiranju energetske učinkovitosti nude kreditiranje višestambenih zgrada u kojem suvlasnici zgrada mogu ostvariti pravo na poticaje, kojima je cilj poticanje razvoja energetske učinkovitosti u Hrvatskoj kao novoj članici Europske unije.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Mogućnosti sufinanciranja energetske obnove nudi Fond za zaštitu okoliša do 40%, a aktivno radimo i na tome da se u program bespovratnog sufinanciranja uključe i lokalne samouprave. Nadamo se kako će ljudi prepoznati dugoročnu važnost ovog projekta – izjavio je direktor RITEH-a, Matija Rukavina.

Vlasnicima i suvlasnicima višestambenih zgrada nudi se cjelokupno vođenje tj. „ključ u ruke“ kroz proces energetske obnove, a takva suradnja se razvija zajedno s upraviteljima zgrada u cijeloj Hrvatskoj s kojima ova tvrtka aktivno surađuje. Cilj edukacije vlasnika i suvlasnika višestambenih zgrada vezane uz energetsku obnovu jest da isti dobiju sve informacije i krenu u proces energetske obnove te ostvare sva sufinanciranja koja im se nude kroz programe Fonda i lokalne samouprave te kreditiranja koje omogućavaju poslovne banke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije