Nagradni natječaj

Dvorište u štitaru ograđeno buksusom kojemu su već 23 godine

Dvorište u štitaru ograđeno buksusom kojemu su već 23 godine
Foto: Dom i vrt
1/4
12.06.2013.
u 00:05

Zelene i cvjetne grmove oblikovali ste pa vašu okućnicu krase žabe, ptice, napravili ste od živice kugle

Dobitnica Stihlove električne kose FSE 31 u našem prvom nagradnom natječaju jest Ljiljana Đura iz Kloštar Ivanića. Naša čitateljica proljetos je svoj vrt, u kojem caruju javori svih boja i cedri, ukrasila i japanskim bademom.
Pogled u dvorište zaklanja posebno oblikovan šimšir, a u kutovima su tuje i čempresi
– Dok drugi idu na kave, ja šećem dvorištem i otkrivam što treba napraviti – rekla nam je Lj. Đura i dodala kako nikada nije učila što treba biljkama, ona to jednostavno zna. Kako je bilo na predaji nagrade, doznat ćete u jednom od idućih brojeva, a već u ovom broju počinjemo s novim nagradnim natječajem Živice iz snova.
Uređenje i oblikovanje
Namijenili smo ga svima čija dvorišta krase žive ograde, zelene ili cvjetne, svima kojima živice nisu samo granice dvorišta ili okućnice. Namijenili smo ga onima koji živice uređuju s posebnom pažnjom, koji u dvorištu imaju zelene kugle, ptice, žabe ili nešto drugo. I ovaj natječaj organiziramo u suradnji s Unikomerc-uvozom, generalnim zastupnikom Stihla i Vikinga za Hrvatsku.
On je pripremio i nagradu, električne škare koje će pobjedniku olakšati uređenje živice. Pišite nam, šaljite slike, a naše su adrese domivrt@vecernji.net ili Večernji list, Oreškovićeva 6H, Zagreb.
Šimšir, tuje, čempresi
Iz Štitara nam se javila Željka Šarić.
– Od djetinjstva obožavam cvijeće i zelenilo. Živim na selu te iz godine u godinu uživam u uređenju svog dvorišta i okućnice. Ispred kuće je duga ograda od šimšira, zasađena pri gradnji kuće prije 23 godine. Kako nam je dvorište usko, s jedne je strane kamenje te tuje i čempresi niskog rasta. U sredini dvorišta je travnjak, a dva kamenjara prepuna su raznog sezonskog cvijeća i trajnica – piše nam čitateljica. Sve njeguje s velikom ljubavi i nije joj važno koliko vremena na to potroši.
Pobjednik našeg novog nagradnog natječaja osvojit će Stihlove električne škare za živicu HSE 51
– Najviše uživam u mirisima i pogledu koji mi priroda uzvraća. Iskreno, najveći gušt mi je pokositi travu i sjesti uz šalicu kave te promatrati rapsodiju cvijeća, trave i zelenila. Stalno nešto mijenjam i dodajem, ne škrtarim na trudu jer je zadovoljstvo neizmjerno – kaže u svom e-mailu Ž. Šarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije