svečanost

Dobitnike Agrooskara ugostit će neponovljivi drinovački Beverly Hills

OPG Skelin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
04.09.2015.
u 08:50

Akcija Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede motivira na bavljenje poljoprivredom

Zbog luksuznih kuća i bazena pokraj kojih su smješteni suncobrani i ležaljke, velebno zdanje u šibenskom zaleđu, u selu Drinovcima, zovu i Beverly Hillsom. U tom će se kompleksu, smještenom na samom rubu Nacionalnog parka Krka i okruženom vinogradima, voćnjacima i terenima za tenis i balote, u petak 11. rujna održati proglašenje pobjednika izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Završnica je to projekta Zlata vrijedan koji su s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i predstavljanja pozitivnih priča iz hrvatskog agrara pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. Osim poljoprivrednika nominiranih za Agrooskar (svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedan OPG, a između troje mladih poljoprivrednika izabrat će se i najbolja mlada nada) na svečanosti će prisustvovati i brojne osobe iz javnog života.

Ono najbolje u Hrvatskoj

– To je zaista zlata vrijedan projekt kojemu je cilj istaknuti ono najbolje u Hrvatskoj. Tako se potiču postojeća obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ali i motivira one koji se poljoprivredom namjeravaju baviti. Za našu je županiju promocija OPG-ova vrlo bitna jer je to veliki iskorak prema produljenju turističke sezone – rekao je šibensko-kninski župan Goran Pauk čija je županija domaćin ovogodišnje dodjele nagrada.

Produljenju turističke sezone u ovom kraju zacijelo pridonosi i gospodarstvo obitelji Skelin gdje će se završnica izbora održati. Imanje je obitelj uredila na Miljevačkom platou, na djedovini vlasnika Jose Skelina koji je do početka devedesetih sa suprugom Ljubicom živio i radio u Njemačkoj gdje su se bavili ugostiteljstvom. Kad su se odlučili s dvoje male djece – Anom i Tomislavom – vratiti u Hrvatsku, najprije su se skrasili u Zagrebu, kamo su preko ljeta i inače dolazili. Tu su imali trgovinu mješovite robe, restorane...

– Naša je obitelj velika i kad smo dolazili u Drinovce uvijek smo se morali gurati – priča nam danas 33-godišnji magistar hotelsko-turističkog menadžmenta Tomislav Skelin, voditelj kompleksa.

Gosti iz cijelog svijeta

Prvo su napravili ružičastu, a nakon nje i žutu kuću, pa mali bazen. Kad su im jednoga dana slučajni gosti pokucali na vrata u potrazi za smještajem, bio im je to svojevrsni znak kojim putem valja dalje ići. Malo pomalo su sve što su imali u Zagrebu zatvorili i krenuli u projekt kamenih kuća u Drinovcima. Napravili su ih dvije, uzidavši u njih i kamenje koju su krčili iz zemlje za vinograd koji su zasadili. Prije četiri godine otvorili su Skelini vrata turistima. U dvije kamene kuće i žutoj kući mogu smjestiti šezdesetak gostiju. Osim malog bazena od 11 metara tu je i osam metara duži bazen, imaju Skelini i dva teniska terena, dva zjoga za balote, može se kod njih igrati i paintball, a mogu se unajmiti i bicikli i motocikli na četiri kotača (quadovi). Nekoliko stotina metara od kamenih kuća i restorana, gdje svoje kulinarsko umijeće pokazuje Ljubica Skelin, vinski je podrum s nekoliko desetaka tisuća litara crnog i bijelog vina.

– Imamo merlot barrique, debit, pošip, cabernet souvignon... – nabrajaju Joso Skelin i njegov nećak Mihovil.

Imaju i pršutanu pa turistima mogu ponuditi i nadaleko poznati miljevački pršut koji sami proizvode:

– Dolaze nam gosti iz cijelog svijeta – zadovoljno kaže Tomislav Skelin čija je obitelj potpuno posvećena poslu na imanju te zapošljava i ljude iz ovog kraja.

– Želimo da ljudi ostanu u Miljevcima, a ne da odavde odlaze – naglašava Tomislav.

Kako izgleda miljevački Beverly Hills moći će vidjeti i gledatelji Hrvatske televizije 13. rujna u 17.40 sati kada će na Prvom programu biti emitirana snimka završnice izbora za najbolje obiteljsko poljopirvredno gospodarstvo.

>> Glasujte za najbolji OPG!

Komentara 1

DU
Deleted user
12:24 04.09.2015.

Bila sam na tom imanju. Jako je lijepo. Za preporuku. Pozdrav uz dobre zelje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije