Inspiracija

Deset ideja za uređenje malog balkona

balkon terasa
Foto: Thinkstock
1/4
23.08.2014.
u 14:44

Iskoristite savjete stručnjaka za uređenje interijera i eksterijera i svom balkonu podarite sasvim nov izgled

Lijepo uređen i isplaniran mali balkon može biti savršeno mjesto za opuštanje ako na njega postavite primjerice mali stol koji neće dominirati prostorom. Čak i ako na njega stavite lončanicu, imat ćete dovoljno mjesta za jutarnju kavu ili popodnevno piće. Odlična ideja je, ako više nemate prostora za sadnju, urediti okomiti vrt jer će on oživjeti svaku ogradu. Mini klupa – sjedalica pristaje uz svaki zid, a kad imate puno gostiju lako se preklapa. Namještaj neka dobije dvostruku funkciju – donja ladica klupe može biti odlagalište za drva, a gornja stol.

Foto: Promo fotografije


Na svom malom balkonu svakako napravite mjesta za biljke - stol s prorezom u sredini odličan je za dvorište. Ne samo da je izvrstan za izlaganje biljaka, već na njega možete odložiti i knjigu. Lampe na konopcu na kojem se žarulje izmjenjuju s ukrasnim zastavicama mali će balkon pretvoriti u ugodan prostor i dati mu dodatni šarm.

Ne zaboravite podne obloge kojima balkon možete podijeliti na dijelove za odmor i za jelo, a mali balkon pomoću mašte i velike lončanice lako može postati i vrt iz bajke u koji stane čak i minijaturna klupa.

Foto: Promo fotografije

Više savjeta o uređenju doma i vrta pročitajte na www.domosfera.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije