Rapsodija raspoloženja

Kako s malo osušenog bilja u dom unijeti mirise koje obožavamo

pot pourri
Foto: Thinkstock
1/5
Autori: m.k., Dom i vrt
18.04.2017.
u 08:00

Napravite sami svoj mirisni potpourri i u svaki kutak doma unesite svoje omiljene mirise, riješite se insekata i razveselite stol ili policu

Priprema šarenog cvjetnog mirisnoga miksa jednostavna je i omogućava poseban ugođaj u domu, a ujedno je i lijepi ukras na stolu ili polici ili savršeni jastučić za ladice i ormare...

U trgovinama su dostupne gotove mješavine s korama drveća, latica i lišća, ali ako vam se sviđa skupljati cvijeće, pripremite se i posao obavite u nekoliko koraka.

Foto: pixabay

Grančice lavande, ružini pupoljci ili borove pinete odlična su baza u koju možete dodati osušene i na trakice narezane korice citrusa.

Foto: pixabay

U svaki cvjetni ili zeleni potpourri može se nakapati omiljeno eterično ulje nerolija, slatke naranče, mirte, ylang ylanga, tamjana ili lavande. To su mirisi koji opuštaju.

Foto: pixabay

Borovica, metvica, limun, ružmarin, bergamot, eukaliptus ili grejp malo su jači mirisi i stvaraju pozitivnu atmosferu. Štapići cimeta štapići ili anis držat će podalje insekte i moljce.

Od naranče ili klinčića možete napraviti i mirisne ukrase. Citruse narezane na kriške osušite na suncu ili u pećnici pa ih zajedno s rižom i sodom može staviti u platnene vrećice i strateški posložiti po ormarima.

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije