Božićna radionica u Miele Experience Centru

Božićni kolači s mirisom djetinjstva

miele radionica božić
15.12.2016.
u 09:00

Najslađi mirisi djetinjstva, od cimeta i lješnjaka do meda i ruma, oduševili su sudionike božićne radionice u Miele Experience Centru. Miele chef Saša Polojac pokazao je sudionicima radionice kako napraviti rumove mjesece, trokute od oraha, zvjezdice sa cimetom i lješnjakom i božićne kolačiće s bademima, a na popisu recepata našao se i osvježavajući tart sa svježim sirom i voćem. Svi ti neodoljivi kolači bili su napravljeni i uz pomoć najnaprednijih kuhinjskih uređaja, Miele pećnica, uz čije je mnogobrojne funkcije priprema kolača još jednostavnija

Kolika je zapravo moć jednog kolačića? Ogromna. Dovoljno je prisjetiti se slavnog francuskog pisca Marcela Prousta kojemu „sve nedaće života postadoše ravnodušne“ u trenutku kad je okusio komadić madeleine kolačića koji ga je vratio u jedno nedjeljno jutro iz djetinjstva. A zamislite, riječ je o jednostavnom kolačiću napravljenom od brašna, šećera, jaja i maslaca uz mrvicu limunove korice.

Mirisi djetinjstva

Nešto slično događalo se i među sudionicima nedavne božićne radionice u Miele Experience Centru. Najslađi mirisi djetinjstva, od cimeta i lješnjaka do meda i ruma, izvukli su dječji osmijeh na lica svih okupljenih koji su pripremali kolače inspirirane receptima naših baka. Miele chef Saša Polojac pokazao je sudionicima radionice kako napraviti rumove mjesece, trokute od oraha, zvjezdice sa cimetom i lješnjakom i božićne kolačiće s bademima, a na popisu recepata našao se i osvježavajući tart sa svježim sirom i voćem. Ovakav je odabir slastica bio pun pogodak za sudionike radionice koji su jedva dočekali da kolači budu gotovi. Tako su se keksići sa cimetom jeli još dok su bili vrući, a tart sa svježim sirom i voćem „planuo“ je i prije nego što se stigao ohladiti. A svi ti neodoljivi kolači bili su napravljeni i uz pomoć najnaprednijih kuhinjskih uređaja, Miele pećnica uz čije je mnogobrojne funkcije priprema kolača još jednostavnija.

Tradicionalni okusi uz moderne uređaje

Uz ove su pećnice svi sudionici bez problema programirali vrijeme trajanja pripreme kolača pa se, nakon isteka vremena, pečenje automatski prekidalo. Također, sudionici radionice mogli su vaditi kolače bez bojazni da će se opeći jer su Miele pećnice hlađene sa svih strana. To je uvijek dobra informacija, posebno ako imate djecu koja će nestrpljivo „cupkati“ oko pećnice dok im pripremate najslađe zalogaje, komentirali su sudionici radionice.

„Ovom smo radionicom svima htjeli pokazati kako se i najfiniji tradicionalni recepti mogu pripremati na najmodernije načine, a da ni u jednom trenutku ne izgubite taj čaroban okus djetinjstva. To bi vam potvrdile i vaše bake“, simpatično je komentirao Miele chef Saša Polojac uz čije će recepte mnogi blagdanski stolovi biti još ukusniji i bogatiji.

Foto: Miele

Osim klasičnih pećnica, u Miele kuhinji na raspolaganju su bile i kombinirane parne pećnice koje u sebi sadrže i posebne programe namijenjene pripremi raznih vrsta tijesta za blagdanske slastice. Naposljetku, nakon uporabe Miele pećnica, nemate puno brige s čišćenjem jer imaju najbolja svojstva protiv prijanjanja, a tu je i automatsko samostalno čišćenje pećnice. Riječ je o procesu čišćenja u kojemu se svi ostaci hrane pretvaraju u pepeo i lagano odvajaju od površina prostora za pripremu jela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije