uređenje doma

Biljke kao stilski pečat: Otkrivamo kako sobno bilje uklopiti u interijer

IKEA
09.10.2022.
u 07:00

Današnji dizajneri namještaja nerijetko umeću posude za cvijeće u različite vrste pokućstva

Želite li u svoj dom unijeti dašak prirode i života, biljke su idealno rješenje. Kreativno aranžirano cvijeće ili samo zelenilo u različitim vazama i lončanicama, osvježit će i oplemeniti stambeni prostor. Kod postavljanja biljaka u interijeru treba ih postaviti tako da se vide prilikom ulaska u prostor i tijekom sjedenja.

Foto: pixabay

Lijepa biljka privlači pozornost pa se njome možemo poslužiti želimo li istaknuti neki detalj. Neke vrste biljaka zahtijevaju puno svjetlosti pa će za njih idealno mjesto biti prozori. Pri ugradnji prozora dobro je predvidjeti mjesto za cvijeće te postaviti klupice. Postoji velik izbor moderno dizajniranih posuda za biljke koje se lako uklapaju u bilo koji interijer.

Foto: pixabay

Poigrajte se biljkama, neka one budu prvo što će gosti primijetiti kada uđu u vaš prostor Pročišćuju zrak Postoje različiti načini na koje možemo postaviti posude s biljkama u interijeru. Zanimljive su one posude koje se mogu objesiti na zid. Mogu biti izrađene od prirodnih i umjetnih materijala. Današnji dizajneri namještaja nerijetko umeću posude za cvijeće u različite vrste pokućstva. Kod odabira boje posude treba paziti da se uskladi s bojom biljke kojoj je namijenjena. Također se treba uklopiti s ostalim elementima u prostoriji. Za dekoraciju zemlje u posudi u kojoj je biljka mogu se staviti kamenčići, glinene granule, komadići drveta, mahovina, staklene perle i drugo.

Foto: pixabay

Rezano cvijeće uglavnom se stavlja u vaze prilagođene prostoru Mogućnosti dekoriranja interijera uz pomoć biljaka su neograničene. Možemo ih uklopiti u sve stilove uređenja, od klasičnog, rustikalnog, modernog do minimalističkog. Osim lijepog izgleda, biljke u interijeru imaju i funkciju pročišćavanja zraka kao i u borbi protiv zračenja računalnih monitora i televizora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije