za sjevernu stranu

Biljka raskošnog lišća koja uživa u debelom hladu i sjeni

šareha kopriva
Flora magazin
08.08.2021.
u 07:00

Ove nježne biljke lako se uzgajaju u umjerenim područjima gdje je ljeti umjerena vlaga i trebaju zaštitu od jakog sunca

Šarena kopriva, čije je prirodno stanište tropski dio Afrike i Azije, sastoji se od 60 vrsta niskih, grmolikih trajnica, često s dlakavim i šarenim lišćem. Stabljike su četverokutne s nasuprotnim, najčešće nazubljenim listovima, a cvijeće je sitno i izduženo, bijele boje.

Foto: Flora magazin

Ove nježne biljke lako se uzgajaju u umjerenim područjima gdje je ljeti umjerena vlaga i trebaju zaštitu od jakog sunca. Zahtijevaju dobro drenirana tla bogata humusom.

Coleus blumei, čije je prirodno stanište jugoistočna Azija, inače je grmolika, brzorastuća trajnica koja se kao jednogodišnja vrsta više uzgaja u područjima umjerene klime.

Ima oštro lišće, ovalna oblika s nazubljenim krajevima, lišće je šareno, prošarano pretežno svijetloružičastim, zelenim, crvenim ili žutim bojama. Naraste do 60 cm u visinu i do 30 cm u širinu.

Primjena: za gredice u sjeni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije