Aroniju iz vlastitog vrta sami možete posušiti i od nje napraviti ukusan čaj
Svima koji vole crni čaj naš čitatelj Milan Ratkajec iz Zagreba predlaže da svakako odaberu čaj od cnoplodne aronije, koji je posebno slastan. Još ako ste ga sami pripremili, užitak će biti to veći. Možete pokušati prema receptu koji nam je čitatelj poslao. Plodove uberite s peteljkom, jer su tada poput sitnih grozdova koji se mogu nanizati na čvršći konac i povezati u cjelinu. Tako se mogu sušiti na suncu ili iznad peći na drva. Sušite li ih u pećnici, mogu biti i bez peteljke. Grozdove koji se suše na otvorenom treba zaštititi gazom ili prozirnom zavjesom, tako će ostati čisti.
Komentari 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
najbolje je dati isprešati aroniju za sok a od ostatka raditi čaj...