URBANI VRTLARI

13 dobrih ideja: vertikalni vrt od plastičnih boca

vertikalni vrt
Foto: Thinkstock
31.05.2016.
u 16:15

Pogledajte kako možete iskoristiti plastičnu ambalažu za pića te se nadahnite našim prijedlozima i krenite u akciju!

Ne morate kupovati skupe konstrukcije niti posebne posude da biste mogli posadiiti cvijeće, začine i povrće u svome domu - već postojeće posude koje imate ili obične plastične zakačite sami na zid ili neki vertikalno nosač.To može biti već postojeća balkonska ograda, fasada, stup...

Ako želite biti ekonomični i iskoristiti stare stvari, onda posegnite za starom odbačenom ambalažom. Primjerice, plastičnim bocama. Njih doista možete iskoristiti da napravite nešto nevjerojatno – ponovno im dajte namjernu umjesto da ih bacite kako bi u njima uzgojili vaše omiljene biljke u vanjskom ili unutrašnjem prostoru. A ujedno i čuvate okoliš.

Plastične boce na zidu

Ovo je odlična ideja ako želite uzgojiti povrće kao što je salata, špinat, začinsko ili ljekovito bilje. Ovaj plastični vertikalni vrt napravljen je od povezivanja boca horizontalno u mrežu duž unutarnjeg zida. Boce se zatim ispune zemljom/podlogom i biljkama.

Foto: pixabay

Toranj od boca

Ovaj način zahtjeva najmanje napora za slaganje, a lako se postavlja i ne zahtijeva redovito zalijevanje.

Foto: pixabay

Viseći vrt

Ovo je način kako napraviti vertikalni vrt koji treba malo održavanja. Sve što trebate napraviti je izrezrati boce na pola, posaditi kaktuse, sukulente ili neke druge raznobojne biljke i dobiti ćete efektivnu dekoraciju.

Foto: pixabay

Ostalih devet prijedloga za originalan vertikalni vrt s plastičnim bocama možete pogledati ovdje.

>>Od komada spremnih za smetlište napravite tegle za cvijeće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije