Kreativno

Znate li što je sexy petak? Domaći kreativci znaju i uživaju u njemu!

13.09.2019.
u 08:58

Interna komunikacija važna je za održavanje dobrog poslovanja, ali i još boljeg raspoloženja zaposlenika. Raznim idejama začinite vrijeme provedeno na radnom mjestu, a uz to ostanite produktivni.

Iako je petak najiščekivaniji dan u radnom tjednu jer najšečće označava završetak istoga, zaposlenici Brigade, kreativne agencije za uređenje poslovnih i prodajnih prostora, petak iščekuju iz drugih razloga.  

Njihov "sexy petak", na kojem se zadnji sati radnog vremena često zamjenjuju druženjima izvan ureda, proveden je u zabavi. Na zajedničkim druženjima uče, ali i jačaju timski duh. 

"Do sada smo petkom imali sate samoobrane, degustirali smo vina, obilazili izložbe te izrađivali dekorativno staklo i vlastite staklene terarije i drugo“, kazala je Ivana Validžić, strateginja i voditeljica poslovanja Brigade.

Sexy petak Brigade rezerviran je za edukaciju i učenje, ali kroz druženje u opuštenoj atmosferi. Iako se najčešće educiraju o svom  području rada vrlo su često teme sexy petka i one koje bude njihovu znatiželju. 

"Brigada je jedan vrlo raznolik tim pojedinaca kojima su područja interesa također vrlo raznolika te služe kao neiscrpni izvor inspiracije kojeg smatramo vrlo stimulativnim za naše projekte, odnosno kreativnost", kazala je Validžić.

Ukoliko rade na posebnim projektima na kojima uče, petak koriste kao dan za razmjenu znanja i iskustava stečenih na takvim projektima.

„Svatko u našem timu ima veliko znanje koje jednostavno tijekom tjedna ne stignemo međusobno dijeliti, a to je u našem poslu jako važno. Ovom tradicijom te zanimljivim sadržajem koji prati naše „sexy petke“ nastojimo kvalitetno provoditi timsko vrijeme i izvan ureda. Tjedan želimo zaključiti iskustvima koja utječu na svakog od nas kao pojedinca osobno i profesionalno, a to je u konačnici važno za rast i uspjeh tvrtke“, zaključuje Validžić.

Contactzilla, tvrtka koja je razvila sustav koji spaja sve kontakte na jednom mjestu, za gethppy.com, navodi kako svoj tim čine produktivnim, ali i zabavnim koristeći se određenim koracima. 

Tako je jedan dio ureda Contactzille rezerviran za mjesto za igru. Mjesto za igru sadrži biljarski stol, ali i mjesto za odmor kojeg čine sofa, vrećaste stolice i klupa za piknik. U Contactzilli su svi pozvani da se pridruže partiji biljara ili da ponesu laptop i promijene okolinu, a nerijetko se događa i da igrajući raspravljaju o poslu te tako dolaze i do novih ideja. 

Iz Contactzille predlažu i zajedničke izlaske, unutar ili izvan radnog vremena. Takva će druženja biti izvor zabave, a rezultirat će i razvojem odnosa koji će potaknuti suradnju unutar radnog vremena. 

Za Contactzillu je važno poticati sklapanje prijateljstava na radnom mjestu, tvrde. Istraživanja su pokazala kako prijateljstva s radnog mjesta razvijaju suosjećajnu kulturu koja  povećava zadovoljstvo radnim mjestom, timski rad, a smanjuje dane bolovanja. 

Dekoriranje radnog prostora na kojem provodite većinu dana trebalo bi pomoći da zavolite taj prostor. Također, dekoriranje ureda u skladu s vrijednostima brenda zadržat će vrijednosti brenda na umu zaposlenika, tvrde. 

Povećanje produktivnosti, smanjenje stresa i poticanje komunikacije, pokazala su istraživanja, usko su povezani s prisutstvom psa na radnom mjestu. Gethppy.com za produktivan i sretan tim stoga predlaže nabavku psa. 

Foto: Shutterstock

Slično kao i Brigada i Contactzilla petak koristi kao prijenos znanja među zaposlenicima. Njihova taktika pak uključuje razgovore uz pivo.  

Kako bi se češće osjećali dobro, Contactzilla predlaže slavljenje malih pobjeda, bez obzira kako male one bile. Također, povratna informacija od strane kolega koje shvaćaju što radite važna je stavka u produktivnosti zaposlenika te tako Contactzilla potiče svoje zaposlenike da pomažu kolegama, ali i da im šalju povratnu informaciju. 

Pregledavanje obiteljskih fotografija na kojima su djeca ili kućni ljubimci kreirat će prijateljske odnose među kolegama, a istraživanja su pokazala i kako gledanje fotografija na kojima su slatke životinje ljude čini produktivnijima.  

Za otpuštanje stresa i punjenje baterija ponekad je potrebno samo pola sata rezerviranih za bavljenje nekim hobijem. Uz to, hobi će na radnom mjestu okupiti kolege sličnih interesa, tvrde.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije