Istraživanje

Vjerovali ili ne, u Zagrebu se garaže prodaju za 50 tisuća eura

zgrada
Thinkstock
05.04.2018.
u 10:48

Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Splitu prema najnovijem istraživanju iznosi 2.593 eura i za 10 posto je viša u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prema istraživanju Njuškala provedenom na uzorku većem od 150 tisuća aktivnih oglasa nekretnina, cijene istih u Hrvatskoj na godišnjoj razini su rasle 2,54 posto što ukazuje na ubrzani rast, budući još u prošlom mjesecu godišnji rast cijena nekretnina nije prelazio 2 posto. Cijene stanova u Hrvatskoj više su za gotovo 5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok cijene kuća bilježe 2,25 posto više cijene po kvadratu. No, i dalje su, u odnosu na 2011. godinu, cijene stanova niže, i to za 2,6 posto.

Foto: pixabay

Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Splitu prema najnovijem istraživanju iznosi 2.593 eura i za 10 posto je viša u odnosu na isti mjesec prošle godine. Pula je i dalje pri vrhu liste gradova sa najvećim godišnjim rastom cijena nekretnina. Tako je u ožujku prosječna tražena cijena kvadrata stana u Puli iznosila 1.520 eura, odnosno gotovo 12 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Zagrebu u ožujku je iznosila 1.813 eura, i za gotovo 8 posto je viša u odnosu na period prije 12 mjeseci. Zanimljivo, razina cijena stanova u Osijeku, kada ih uspoređujemo s istim razdobljem prošle godine, ostala je nepromjenjena, odnosno prosječna tražena cijena stana po kvadratu u Osijeku iznosi 939 eura.

Foto: goran rapaic

U posljednje vrijeme svjedoci smo sve većeg problema s parkiranjem u većini naših najvećih gradova. Ne čudi stoga da je potražnja za garažama koje se prodaju na Njuškalu iz godine u godinu sve veća, konkretno u godinu dana porasla je za 8 posto, a čak 29 posto u odnosu na isti period 2015. godine.

U gradu Zagrebu cijene garaža variraju od 3 tisuće eura pa do gotovo 50 tisuća eura. Cijena ovisi o površini garaže, opremljenosti priključcima, nadzornim sustavom i vratima na daljinski, uređenosti ali ponajviše o samoj lokaciji. Najviše cijene postižu garaže iz novogradnje. Slične su cijene garaža i u nekim drugim hrvatskim gradovima, poput Splita i Zadra.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:36 05.04.2018.

da 50 tisuca eura. ahahahaaaaa, to je boranija. po tome se vidi koliko ste bijedna i siromasna drzavica na balkanu.....pazi ovo........: https://s31.postimg.org/faqlyu82j/garaza.jpg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije