Blagdanski duh

VIDEO: Prekrasne svjetlosne instalacije krase Berlin u vrijeme blagdana

berlin
Foto: Miguel De Guzman, www.imagensubliminal.com
1/7
27.12.2013.
u 23:41

Božićno vrijeme za neke gradove dodatan je faktor za privlačenje turista, ali i za nadmetanje u ukrašavanju ulica. Pogledajte kako izgleda Berlin ovih dana!

Kreativni studio Brud Deluxe koji ima podružnice u Madridu i Münchenu ove godine zadužen je za sređivanje centra Berlina, točnije Kurfürstendamm - jednu od najpoznatijih ulica u gradu.

Ovogodišnje ukrase s potpisom Brud Deluzea tako čini ogromna kupola dijametra 7.5 metara postavljena na Joachimstaler Platzu koja poput kišobrana štiti prolaznike. Druga je 5 trodimenzionalnih svijetlećih kocki u Uhlandstrasseu koje podsjećaju na zamotane poklone, dok je treća krajolik napravljen od 50 svjetlosnih niti u Knesebeckstrasseu.

Ono što sva tri dizajna imaju zajedničko je njihova povezanost s ljudima - za razliku od standardnih ukrasa koji samo prikazuju blagdanske motive, ove instalacije stvaraju prostor u koji prolaznici mogu stati i uživati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije