Push Button House

VIDEO Ovako izgleda kada se ružni kontejner pretvori u predivnu kuću

VIDEO Ovako izgleda kada se ružni kontejner pretvori u predivnu kuću
Foto: Adam Kalkin
1/3
15.12.2012.
u 12:36

Kada se pritisne dugme kuća se 'rascvjeta' i otkrije svoju luksuznu unutrašnjost

Push Button House, projekt je arhitekta Adama Kalkina, jednog od vodećih imena što se tiče kontejnerskog dizajna i primjene. Kalkin koristi standardne brodske kontejnere čije se strane mogu podizati ili spuštati koristeći hidrauliku. Kada se pritisne dugme kuća se 'rascvjeta' i otkrije svoju luksuznu unutrašnjost - sobe položene na podovima i zidovima kontejnera.


Na jednom zidu je krevet i kupaonica, u sredini je blagovaonica s kuhinjom. Vrata kontejnera služe kao police za knjige, a na drugom kraju je dnevni boravak. Većina kontejnerskih projekata je isključivo eksperimentalan i nije za masovnu proizvodnju. Ipak, neke 'kontejner' kuće namjenjene su masovnoj proizvodnji i u njoj se zaista može živjeti.

Kalkin je surađivao i s tvrtkom Illy, koja je upravo kontejner pretvorila u mini bar. Pogledajte video!

NE PROPUSTITE: VIDEO Kauč se u tren pretvara u krevet na kat

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije