interpolacija

Prvi put vidi se pročelje Vlahovićeve kuće "bez prozora"

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
13.01.2021.
u 11:33

Podsjetimo, Vlahović je još prije više od četiri godine raspisao je natječaj za obiteljsku kuću čiju arhitekturu potpisuje slavni portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura u suradnji s domaćim studijem 3LHD

Nakon što je mjesecima bila zaklonjena kartonima i skelama, obiteljska kuća Ante Vlahovića, predsjednika Uprave Adris grupe u središtu Zagreba, u Preradovićevoj ulici, konačno je otkrivena. Prvi put vidi se pročelje oko kojeg se mjesecima polemizira u javnosti.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Podsjetimo, Vlahović je još prije više od četiri godine raspisao je natječaj za obiteljsku kuću čiju arhitekturu potpisuje slavni portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura u suradnji s domaćim studijem 3LHD.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uz ovu kuću, od samog početka vežu se brojne kontroverze, kao primjerice kupnja koju je Vlahović, kako bi ostvario zacrtano na ovoj prestižnoj lokaciji, obavio s Vesnom Bandić, suprugom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon dugogodišnjeg života u Rovinju, Vlahović, koji je, inače, rođen u blizini Metkovića, seli se u Zagreb. Sudeći prema stanju radova - vrlo skoro!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Građanima najviše smeta činjenica što pročelje nema prozore, odnosno što je kuća zatvorena s ulične strane. Domaći arhitekti pak imaju drugačije mišljenje koje možete pročitati ovdje.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ne tako davno pisali smo i o natpisu na engleskom na kojem piše "Much more than a Window" odnosno u prijevodu - Mnogo više od prozora koji je našao svoje mjesto upravo na pročelju ove obiteljske kuće.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Komentara 13

SA
Sampei
12:40 13.01.2021.

izrazito ružno...izgleda nedovršeno, bezidejno...jako je naružena cijela ulica!

LI
linkser2
14:30 13.01.2021.

odvratno...

PI
pitmaster05
14:39 13.01.2021.

to i nije fasada, to je obican ruzni zid, totalno bezlican koji naruzuje cijeli gradski blok ...to je spomenik ljudskoj sebicnosti i aroganciji i simbol bandiceve vladavine, ali ne cudi da je dio struke to pohvalio - ne smiju reci da ne razumiju tako "genijalnu" ideju jednog proslavljenog arhitekta da umjesto fasade u staru jezgru grada stavi odvratni smeđe-ruzicasti zid....a taj portugalski "genije" ovo nebi mogao izgraditi niti u jednom europskom gradu u njegovoj povijesnoj jezgri jer to nitko normalan nebi dozvolio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije