ZA SVAKU PROSTORIJU

Prodajete dom? Saznajte koje boje povisuju cijenu

Shuterstock
09.07.2020.
u 12:51

Američki portal Zillow, posvećen prodaji nekretnina, došao je do čarobne formule i saznao da se stanovi određene boje prodaju za više novca

Koga god pitate koje boje zidova ima u svom domu, šanse su da nećete dobiti niti jedan isti odgovor. Boja koju želimo u svom stanu ili kući isključivo ovisi o našim afinitetima. Neki će odabrati boju koja ih pokreće i stimulira, drugi će htjeti opuštajuće i smirujuće boje, a uvijek ima osoba koje radije zidove bojaju u bijelo… Međutim, američki portal Zillow, posvećen prodaji nekretnina, došao je do čarobne formule i saznao da se stanovi određene boje prodaju za više novca!

Iako je teško povući paralele između domaćeg i američkog tržišta nekretnina, prodavači se barem mogu uhvatiti za nešto i znati odakle krenuti.

Spavaća soba

Tako će cijena doma koji ima plavu spavaću sobu biti za 1856 dolara viša od ostalih, pogotovo cerulean plavoj (pastelna, ali intenzivna nijansa) te kadet plavoj. Saznajte tri razloga zašto trebate nešto plavo u stanu!

Foto: screenshot/facebook

Kuhinja

Blaga sivo-plava boja idealna je za kuhinju – prostoriju koja ima najviše "prometa" u domu. Njen izgled je ključan za mnoge kupce, a Amerikanci bi platili i 1809 dolara više za dom s upravo takvom kuhinjom.

Foto: Francesco Lagnese za House Beautiful

Dnevni boravak

Sve nijansed smeđe djeluju primamljivo za uređenje dnevnog boravka. Ako svoj obojite u bež, sivo-smeđu ili boju zobene kaše, možete dobiti i 1926 dolara više.

Foto: pixabay

Kupaonica

Umirujuća, ali osvježavajuća svijetloplava boja tražena je za kupaonicu i može čak povisiti cijenu doma za 5440 dolara!

Foto: screenshot/facebook

Blagovaonica

Nemoguće je pobjeći od plave boje! Blagovaonice obojene u plavu boju sivkastog pigmenta ili svijetlosivu mogu povisiti cijenu doma za 1926 dolara, tvrdi portal Zillow.

Foto: pixabay

Ulazna vrata

Ulazna vrata ne bi trebala biti predvidiva, dosadna i uobičajena. Umjesto smeđih vratiju, neka vaš dom krase mornarsko plava vrata. Na taj način možete tražiti i 1514 dolara više.

Foto: Shuterstock

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije