Obnova zgrade

Počnite pripremati dokumentaciju za sufinanciranu obnovu zgrada

zgrada
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
17.08.2014.
u 12:02

Poticajna sredstva mogu se dobiti za energetsko certificiranje, izradu projektne dokumentacije te obnovu zgrada s neadekvatnom toplinskom zaštitom i stolarijom

Za program energetske obnove višestambenih zgrada Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je ove godine 25,7 milijuna kuna, a rezultati natječaja upravo se obrađuju. Sredstva će uskoro na račune zgrada, a sve to može biti i poticaj da i oni koji do sada nisu razmišljali o obnovi svoje zgrade, kvalitetno pripreme dokumentaciju za iduću godinu. Poticajna sredstva mogu se dobiti za energetsko certificiranje, izradu projektne dokumentacije te obnovu zgrada s neadekvatnom toplinskom zaštitom i stolarijom. Izrada dokumentacije financira se u 100-postotnom iznosu, a uvjet je da projekt sadrži mjere kojima se može ostvariti ušteda od najmanje 30 posto na energentima.Obnova zgrada s neadekvatnom toplinskom zaštitom i stolarijom sufinancira se sredstvima od 40 do 80 posto.

Foto: Ilustracija, Marijan Susenj/PIXSELL

- Poticajna sredstva mogu se iskoristiti za gradnju ili rekonstrukciju dimnjaka, obnovu krova, vanjsku stolariju, izolaciju vanjskih zidova i stropova prema negrijanom tavanu, podrumu ili garaži, zamjenu energenata, ugradnju fotonaponskih kolektora, unutarnju rasvjetu ili centralno upravljanje KGH sustavima (klimatizacije, grijanja i hlađenja), poboljšanje sustava grijanja i potrošnje tople vode... -objašnjavaju u Fondu. Na natječaj treba poslati glavni projekt rekonstrukcije višestambene zgrade, detaljno razrađene troškovnike ili ponudu ovlaštenog certifikatora, zemljišno-knjižni izvadak, izjavu upravitelja da može u ime suvlasnika obavljati poslove upravljanja zgradomi potrebne suglasnosti suvlasnika te dokaz da je zgrada legalna u smislu odredbi važećeg Zakona o gradnji.

Novi natječaj bit će raspisan početkom iduće godine, a sve važne i detaljne informacije mogu se pročitati na na stranicama Fonda ili na besplatnom info telefonu 0800 200 170.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije