dam da prodam

Na Siciliju po kuće koje koštaju samo jedan euro

GettyImages
12.11.2019.
u 06:53

Mark Kopun prije nekoliko godina kupio je kuću na Siciliji za jedan euro, a na kraju je za renovaciju i troškove potrošio oko 35 tisuća eura

Cammarata, mjesto na otoku Siciliji prodaje kuće za maksimalnu cijenu od jednog eura, navodi architecturaldigest.com.

Naime, kako bi se borio s povećanom urbanizacijom Italiije zbog koje mlađe generacije napuštaju sela, gradonačelnik Cammarate nekoliko godina unatrag nagovara vlasnike povijesnih kamenih kućica koji ne žive tu, da kuće radije ponude besplatno nego da ih ostave neiskorištenima. 

Cammarata je smješten jugoistočno od Palerma, a u tom je mjestu, u zadnjih nekoliko godina, preko sto kućica ostalo prazno. 

No, kućicu je moguće kupiti ukoliko je u roku od tri godine od kupnje planirate renovirati, a plan renovacije mora biti prethodno odobren. Također, kućice ne moraju biti osobni smještaj vlasnika, ali ne smije se ni pretvoriti u hotel ili drugi poslovni prostor kakav je restoran ili bar. 

Prije kupnje, od budućeg se vlasnika traži polog od pet tisuća eura kao osiguranje da će renovacija biti provedena. Na kraju renovacije, novom vlasniku vraća se polog. 

Ukupni troškovi investicije, navodi ovaj portal, na kraju će iznositi oko 35 tisuća eura, a svoju računicu temelje na iskustvu Marka Kopuna koji je prije nekoliko godina na istom principu, za jedan euro kupio kuću na Siciliji, a naposljetku je za renovaciju i troškove potrošio oko 35 tisuća eura. 

Uostalom, kako bi osigurao budućnost Cammarate, gradonačelnik svim parovima koji kupe kuću, nudi bonus u iznosu od tisuću eura ako u nekoliko godina nakon selidbe u Cammaratu dobiju dijete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije