Mala škola uređenja

Kako namjestiti stan za najam tako da se stanari odmah zaljube u njega

Shutterstock
27.08.2018.
u 07:43

Prije useljenja u novi dom sve dobro isplanirajte i organizirajte kako biste izbjegli pogreške koje vas u konačnici mogu skupo stajati. Jednom kada je sve gotovo i kad se uselite, ako niste zadovoljni uređenjem, jedino rješenje moglo bi biti ponovno uređenje

Zbog prevelike želje da se što prije usele u novi dom, mnogi u žurbi griješe ne planirajući detaljno uređenje. Takvi propusti kasnije utječu na (ne)kvalitetu stanovanja, odnosno svaka pogreška dolazi na naplatu i stvara nezadovoljstvo. Da se i vama ne bi dogodile pogreške, prije bilo kakve realizacije plana u domu, uzmite vremena i detaljno analizirajte svoje ideje te ih stavite na papir. Mislite i mjerite sve dok ne dođete do idealnog rješenja koje će zadovoljiti sve vaše potrebe stanovanja. Pri planiranju uzmite u obzir stil života i potrebe svih stanara.

Foto: Shutterstock

Nerijetko se događa da se zanemari uloga rasvjete u domu pa se misli da je dovoljna samo stropna svjetiljka u prostoru. Nedostatak rasvjete onemogućava rad i druge aktivnosti u prostoru. Stoga, dobro je znati da svaka prostorija u domu treba imati barem tri izvora svjetlosti. Svjetiljke poput zidnih, stolnih i podnih osim što će vam olakšati vidljivost ujedno će dom učiniti toplijim i ugodnijim. Posebno obratite pozornost na prostorije koje nemaju dovoljan dotok dnevnog svjetla te ih opskrbite dovoljnom jačinom umjetne rasvjete. Odabir namještaja vrlo je važan za kvalitetu stanovanja.

Foto: Shutterstock

Pazite da se i vama ne dogodi pogreška da velikim namještajem pretrpate male prostorije. S druge strane, mali komadi namještaja velike prostorije čine mizernima i siromašnima. Dimenzije namještaja neka budu proporcionalne veličini prostorije. Dom je mjesto u kojemu biste se trebali osjećati rasterećeno i ugodno. Nemojte griješiti i pretrpavati ga nepotrebnim stvarima, zatrpavajući svaki slobodan kutak. Ostavite slobodno mjesto za neometanu prohodnost i aktivnosti u prostoru. Kada je odabir boja u pitanju, mnogi griješe misleći da je dovoljno odabrati samo pravu boju zida, zanemarujući boju svih ostalih elemenata u prostoru. Rezultat te pogreške može biti vizualno kaotičan prostor.

Foto: Shutterstock

Od velikog je estetskog značaja uza zidove u jednu cjelinu koloritno povezati i sve ostale elemente u prostoru. Primjećujem da mnogi često griješe odabirom kričavih i tamnih boja u malom prostoru bez dovoljno dnevnog svjetla. Pri tome treba biti jako oprezan. Povođenje za trendovima također je pogreška koja vas može koštati nepotrebnih troškova. Kupovanje namještaja i opreme koji su u trendu nije pametna investicija s obzirom na to da trendovi dolaze i prolaze.

Foto: Shutterstock

Zašto potrošiti puno novca na trendovski namještaj i onda ga za koju godinu opet mijenjati? Radije se odlučite dom opremiti bezvremenskim namještajem koji je uvijek u modi. Ako pak volite trendove, zadovoljite se pokojim detaljem koji ćete, kada ne bude više atraktivan, lako zamijeniti novim. Ako niste sigurni da sami možete pametno i lijepo urediti dom, potražite pomoć stručnjaka. Ta investicija će vam se sigurno isplatiti.

Saznajte više na specijalu: Stanar ili podstanar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije