Akcija

Iskoristite priliku - kuhinje po mjeri, baš za vaš prostor, jeftinije 40 posto

24.10.2018.
u 15:13

Ako spremate često ribu, preferirate mediteransku kuhinju, svakako će vam ulog u kvalitetnu kuhinjsku napu biti od velike koristi. Pogotovo ako imate kuhinju kao dio open spacea

Ako vam je preuređenje kuhinje jedna od stvari koju što prije želite prekrižiti s vaše to-do liste, vodite računa da je dobra organizacija od ključnog značaja za funkcionalnost. 'Kako maksimalno iskoristiti prostor?' i 'Kakav bi trebao biti raspored kuhinjskih elemenata?' česta su pitanja vezanih uz uređenje kuhinje.

Kako svaki prostor ima svoju priču i pri kupnji ili najmu nekretnine već nailazimo na postojeće instalacije i nosive zidove, potrebno je sagledati prostor te vodeći se savjetima i uputama kreirati individualno, najbolje rješenje. Općenito postoji nekoliko tiplogija rasporeda kuhinjskih elemenata i to: linijska kuhinja, paralelena ili dvolinijska kuhinja, kuhinja u obliku slova L, kuhinja u obliku slova U te kuhinja u obliku slova G.

Na tiplogiju veže se takozvani 'princip radnog trokuta' ili 'trokut učestalosti'. To je poveznica između sudopera, prostora za pripremu hrane te štednjaka, nastala uslijed toka aktivnosti pripreme hrane. Prvi su procesu hladnjak te prostori za skladištenje i pripremu hrane, nakon čega nam slijedi aktivnost termičke obrade gdje su nam glavni elementi štednjak i pećnica, a 'trokut' zatvaramo elementima za pranje posuđa poput sudopera i/ili perilice za suđe. Vodeći se ovim principom i grubom podjelom pripreme jela u tri segmenta, svaki će tip kuhinje imati neke određene karakteristike odnosno trokut će poprimati drugačiji oblik.

Principom 'radnog trokuta' i osnovne tipologije kuhinje neka vam budu glavne misli vodilje pri organizaciji vaše kuhinje. Prije osnovne tipologije, principa 'radnog trokuta' i zoniranja prema toku pripreme hrane, potrebno si je postaviti još jedno pitanje: kakavu vrstu kuhinje preferiram odnosno kakve su moje prehrambene navike? Ako spremate često ribu, preferirate mediteransku kuhinju, svakako će vam ulog u kvalitetnu kuhinjsku napu biti od velike koristi. Pogotovo ako imate kuhinju kao dio open spacea.

Vodite računa i o nekim minimlanim tehničkim mjerama te pozicijama instalacija: tako ostavite 40-ak centimetara sa svake strane štednjaka ili ploče za kuhanje kako bi mogli neometano skloniti vruće posuđe te kako voda iz sudopera ne bi prskala po njoj; između radne plohe i visećih elemenata zadržite razmak od 50-70 centimetara; perilicu za suđe najbolje je pozicionirati ispod ili uz sudoper; izbjegavajte takozvane 'mrtve kuteve' te pri izradi kuhinje po mjeri pripazite da je kut bude također maksimalno funkcionalno iskorišten... Što se tiče izvlačnih sistema vodite računa da vodilice budu kvalitetne i da se  fronte ne 'objese' nakon par mjeseci. Sam dizajn kuhinje naravno ovisi o vama samima i koje boje i stil preferirate.

Odlučite li se za kuhinje po mjeri, svakako bacite oko na Primine kuhinje koje su trenutno snižene 40%. Ove kuhinje po mjeri izrađene su samo s jednom namjerom, kako bi učinile srce vašeg doma još toplijim. Dizajnirane i proizvedene u Hrvatskoj ponudit će efikasno rješenje za sve ukuse te ćete moći birati između više od 35 različitih noviteta u ponudi. Ako je pak vaš izbor modularna kuhinja, velik izbor elemenata omogućit će vam lako i brzo kreiranje idealne kuhinje koja će se savršeno uklopiti u vaš dom i postati više od samo efikasnog dijela namještaja, postat će dio vaše obitelji. One su trenutno snižene 35%.

Do 14. studenog očekuje vas posebna pogodnost uz kupovinu Priminih modularnih i kuhinja po mjeri - radna ploča GRATIS prilikom kupovine drvenog dijela u iznosu min. 12.000 kn (s uključenom uštedom). Prilikom kupovine drvenog dijela kuhinja po mjeri i modularnih kuhinja, u iznosu do 12.000 kn - ostvarujete uštedu na radnu ploču od čak 60%!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije