BUDITE FLEKSIBILNI

Ako vam se žuri prodati stan, evo što treba napraviti!

rukovanje
Foto: Thinkstock
1/4
17.07.2014.
u 11:06

Nekretninu se može prodati u dva dana, ali pod određenim uvjetima. Također, treba imati na umu da je prva kupčeva ponuda uvijek i najbolja.

Iako nas većina prodaju ili kupnju nekretnine zamišlja kao višemjesečni proces, ponekad se njezini vlasnici nađu u situaciji kada je iz raznih razloga moraju, ako je moguće, prodati – sutra. U tom slučaju pozornost valja obratiti na nekoliko stvari.

– Najvažnije je odrediti realnu tržišnu cijenu nekretnine. Sve više od toga, kao što je izrada tlocrta, uređenje i dobre slike interijera, popratne su stvari koje u konačnici daju nešto ljepšu sliku pri donošenju odluke – objašnjava Ivo Barun iz agencije Biliškov nekretnine.

Broj dva na listi prioriteta dobar je prvi dojam.

– On se može postići sitnim intervencijama u prostoru kao što su uredan i očišćen stan prije dolaska kupaca, mirisno cvijeće ili nove zavjese. U oglasu treba staviti naglasak na prednosti nekretnine poput parkirališnog mjesta, pogleda, dizala...

Foto: IKEA

Kada se kupcima svidi što su vidjeli, počinje razgovor o cijeni, a prva je ponuda uvijek najbolja ponuda.

– Iako vlasnik uvijek misli da će ih biti još, nakon prve ponude svaka je sljedeća sve manja i lošija. Zato sugeriram vlasnicima da budu fleksibilni kad je riječ o cijeni. Uz dobru agenciju i realna očekivanja obiju strana nekretninu je moguće uspješno prodati za samo dva dana.

No jedna je stvar strogo zabranjena.

– U oglašavanju uvijek treba izbjegavati iznošenje netočnih informacija kako bi se uljepšao oglas. Na kraju to zaista nema smisla, a isprovocira potencijalnog kupca. Nikako ne treba ni forsirati postavljenu cijenu te ne dati ekskluzivu jednoj agenciji, već odabrati tri-četiri kvalitetne koje će prodaju obaviti brzo. Kupca ne treba zamarati svojim životnim uspjesima i padovima, podacima o kubicima betona, skupoj kuhinji i najskupljim pločicama u WC-u, nego ga pustiti da sam postavlja pitanja – zaključio je Barun.

>>Čak 40% nekretnina koje se prodaju nemaju energetski certifikat!

>>Evo najvažnijih savjeta ako se spremate na ličenje stana

Komentara 5

SW
swic
12:00 17.07.2014.

Ja pitam kako jevtino kupit stan ?

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
13:34 17.07.2014.

Ako hoces da prodas-pogledaj na oglasniku cijene i onda spusti 40% i tak ces prodati.. ;-)

PA
parasa
12:43 17.07.2014.

Ajd, nemeljite gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije