Mala škola uređenja

Zlatna u interijeru? Da, ali pazite da ne pretjerate jer je lako otići u kič!

Shutterstock
25.08.2019.
u 07:00

Dnevni boravak obogatite ponekim detaljem kao što su ogledalo s raskošnim zlatnim okvirom, okviri za slike, svijećnjaci i slično

Ljeto se polako bliži svome kraju, a s početkom jeseni okrećemo se pomalo smirenijim i zagasitijim tonovima u domu. Veliki značaj u postizanju tople i cozy atmosfere u prostoru imaju detalji.

Znamo da su zlatni detalji u interijeru aktualni u novije vrijeme, no s dolaskom jeseni oni su još poželjniji u domu. Iako ovakvi detalji najbolje pristaju klasičnom i minimalističkom stilu, možete ih slobodno kombinirati u bilo kojem stilu uređenja doma. Zlatni detalji istovremeno su klasični i moderni, elegantni i jednostavni za kombiniranje s drugim detaljima unutar svih prostorija. Važno je samo ne pretjerati s njima jer to ne bi izgledalo lijepo.

Foto: Shutterstock

Zlatna je kraljevska boja, a neutralna podloga odlična je baza za isticanje zlatnih detalja. Tim detaljima na jednostavan način u svoj ćete dom unijeti dozu luksuza i glamura.

Ako želite igrati na sigurno, kombinirajte zlatnu sa sivom pa tako zasigurno nećete pogriješiti. Zlatna se odlično ističe u tamnim prostorima. Odlično se slaže se s već spomenutom sivom, crnom, tamnoplavom i tamnozelenom bojom. Preferirate li pak svjetlije interijere, onda je za vas idealna kombinacija zlatne s bijelom i svim bojama pastelnih tonova.

Zlatnim detaljima slobodno se možete poigrati u bilo kojoj prostoriji svoga doma te joj time dati osobnost i karakter. Dnevni boravak obogatite ponekim detaljem kao što su ogledalo s raskošnim zlatnim okvirom, okviri za slike, svijećnjaci i slično. Zlatni klub-stolić sa staklenom pločom elegantan je detalj koji će se lijepo uklopiti bez obzira na to u kojem stilu je uređen vaš dnevni boravak.

U spavaću sobu dozu glamura unesite zlatnim prekrivačem za krevet, jastucima te lampama na noćnim ormarićima. Zanimljiv detalj mogu biti kutije za nakit sa zlatnim ukrasima, okvirići za slike i druge sitnice kojima ćete upotpuniti vizualni dojam koji želite postići. Hodnik je prostorija u kojoj su zlatni detalji itekako poželjni.

Foto: Shutterstock

S obzirom na to da zlatna boja ima izrazito jak reflektirajući učinak, svoj mračni hodnik dodatno ćete osvijetliti obojite li barem jedan dio zida u zlatnu boju koja će reflektirati postojeću umjetnu rasvjetu. Posebno lijep vizualni dojam postići ćete ako zlatnim detaljima dekorirate blagovaonički stol za posebne svečane prilike. Zlatni pribor za jelo i servis za jelo sa zlatnim motivima uvijek je dobro imati. Dobro će vam doći i za blagdansko dekoriranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije