mali dom

Život u 20-ak kvadrata: Mladi par doveo je život u malom prostoru do savršenstva

IKEA
14.09.2021.
u 11:41

U ovom domu nema velikih komada namještaja koji zagušuju prostor, a puno je pažnje posvećeno detaljima

Život u manjim domovima, od svega dvadesetak kvadrata posljednjih godina doživio je pravi boom, prije svega u SAD-u, a taj trend proširio se i Europom. Razloga je nekoliko - računi  i troškovi održavanja su manji, nema gomilanja nepotrebnih stvari, sve je jako praktično i mulifunkcionalni.

Foto: IKEA

IKEA je nedavno predstavila svoju vizuju malog doma predstavljajući prikolicu od samo 17 kvadrata koja je tako organiziran ad au njoj bez problema mogu živjeti dvije odrasle osobe. Dodatni bonus? Riječ je mobilnoj priklici pa svoj dom možete voziti gdje god da idete.

Foto: IKEA

Mladi par iz Švedske pak se odlučio za nešto slično. Odlučili su u svoj žvotni prostor preurediti jedan kontejner od svega 20-ak kvadrata i uz pomoć IKEA-inih dizajnera u tome su itekako uspjeli.

Foto: IKEA

Cijelim prostorom dominiraju svijetli tonovi, a svaki kamad namještaja je multifunkiconalan. Kupanica, koja je bial najveći izazov, nešto je manjih dimenzija od klasičnih, ali zahvaljujući pametnim rješenjima ne nedostaje joj ništa.

Foto: IKEA

Dnevni boravak u sklopu kojeg je integrirana i kuhinja u par poteza pretvara se u spavaću sobu, a prostor za skaldištenje nalazi se svugdje - taburei koji služe kao stolci i kao prostor za pohranu. Police koje sežu sve do stropa, a ne zauzimaju puno mjesta, dodatni prostor za pohranu u podu...ma svaki kutak je iskorišten i ima svoju funkciju. U ovom domu nema velikih komada namještaja koji zagušuju prostor, a puno je pažnje posvećeno detaljima.

Foto: IKEA

Vlasnici pak koriste svaku priliku za boravak na otvorenom gdje su od drvenih dasaka napravili veliku terasu koja je jednostavno opremljena,a poseban šarm daju joj lampice.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije