Open space

Život bez zidova – Suvremeno uređenje dnevnog prostora

Život bez zidova – Suvremeno uređenje dnevnog prostora
Foto: Dom i vrt
1/3
06.04.2013.
u 00:08

Oni koji nisu sigurni kako bi funkcionalno rasporedili otvoreni prostor, savjete mogu potražiti kod stručnih dizajnera interijera

"Open space" ili otvoreni prostor sve je češći u stanovima i kućama novije gradnje. Riječ je o velikom, spojenom prostoru prvenstveno namijenjenom za boravak tijekom dana ili večeri te blagovanje, a upravo njegova otvorenost daje mogućnost različitog uređenja rasporedom namještaja i funkcija.

Oni koji ne znaju kako bi svoj otvoreni prostor u domu što kvalitetnije iskoristili, savjete mogu potražiti kod stručnih dizajnera, primjerice u DUT Interijerima u Vlaškoj 101 u Zagrebu, gdje prvo savjetovanje o uređenju svi klijenti mogu ostvariti bez naknade.

– Potrebno je rezervirati termin nekoliko dana unaprijed te na savjetovanje ponijeti tlocrt ili fotografije prostora koji se treba uređivati – objasnila je Slavica Durković iz DUT Interijera.

4 savjeta

1. Prostor se može djelomično pregraditi visokim policama koje su ujedno i praktične

2. Različitim namještajem i bojama može se vizualno odvojiti prostor na zasebne cjeline

3. Stražnja strana naslonjača ili kauča obično se okreće prema blagovaoničkom dijelu prostora

4. Ugradbeni ormari u dijelu dnevnog boravka osiguravaju dodatni prostor za stvari

NE PROPUSTITE: FOTO Pogledajte kako izgleda open space u centru Zagreba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije