Sam svoj majstor

Želite uz malo novca promijeniti interijer? Evo kako!

Želite uz malo novca promijeniti interijer? Evo kako!
Foto: Thinkstock
1/4
09.10.2013.
u 20:55

Ako želite okrečiti stan, pomno razmislite o bojama koje će ući u vaš dom.

I malim stvarima može se puno toga promijeniti i učiniti da interijer bude drukčiji, svježiji i zanimljiviji. I za sve to ne treba puno novca, već samo nekoliko zanimljivih ideja.Odlučite se, primjerice za bojenje zidova i stolarije, postavljanje tapeta, promjenu zavjesa, navlaka na jastučićima u dnevnom boravku ili košuljica na stolcima, osvježenjem prostora nekom novom zelenom biljkom ili postavljanje novih polica ili zrcala. Drukčiju atmosferu može stvoriti i razmještaj namještaja, slika po zidovima i sitnica za koje ste vezani koje naglašavaju vašu osobnost. Isprobajte, možda je to upravo ono što će vašem domu dati novu energiju.



Ako želite okrečiti stan, pomno razmislite o bojama koje će ući u vaš dom. Boje imaju i psihološki učinak na raspoloženje i dnevne aktivnosti, stoga valja pripaziti da se s njima ne pretjera ili krivo izabere. Za visoke, svijetle i prostrane stanove možete se poigrati i svijetlim i tamnim bojama. Mali interijeri više vole svijetle, pastelne tonove. Valja i znati da se jakih, intenzivnih boja puno lakše zasitimo. Boje valja uskladiti i s tonovima namještaja koji je već u stanu. Nepotrebne stvari guše prostor. Većinu ovih zahvata možete napraviti sami i to uz minimalna ulaganja.

Veće zahvate poput presvlačenja namještaja dobro odvagnite. Naime, često je skuplje presvući staru sofu nego kupiti potpuno novi komad namještaja. Slična je stvar i s rastauriranjem dizajnerskih komada, obično je skuplja od kupnje novog.



Postavljanje polica i slika nije mudrost

Odlučite li se sami postavljati police, karniše, žaluzine...dovoljno je da imate bušilicu i metar. Dakako, jako je važno da odaberete pravi tip svrdla, ovisno o površini na koju aplicirate. Imate li knauf pazite da vam je potrebna posebna vrsta vijaka, ostali bi ga mogli uništiti. Uz to, trebate samo precizno oko i ruku.

Restauriranje namještaja

Prije nego li se odlučite za kupnju novog namještaja, pogledajte možete li starom udahnuti nov život uz minimalno investiranje. Jednostavni drveni stol i stolci mogu zasjati novim sjajem ako ste vješti s kisom. Za ljubitelje Shabby chic stila to je posebno dobra vijest. Jedino što trebate je brusni papir, dobra boja i strpljenje. Slično je i s presvlačenjem stolica ili taburea. Fotelje i kauče uglavnom nije povoljno presvlačiti, iako i to ovisi o vrsti materijala za koji ste se odlučili.

Jeftino rješenje uz puno veselja za mališane

Dječje sobe se na vrlo jednostavan i povoljan način mogu preurediti i prilagoditi različitim temama iz svijeta bajki, filmova ili pak stvarnog života. Dovoljno je samo malo truda i već postojeći namještaj možete uz sitne preinake i dodatke preurediti, a djeca će biti oduševljena. Da stvar bude još bolja, uključite ih u cijeli proces, osjećat će se važno i sretno.



Od paleta sami napravite klupicu za blagovaonicu

Blagovaonicu možete opremiti modernim i udobnim klupama, s naslonima ili bez njih, te ju tako osloboditi stolica, koje su uobičajeno rješenje. Osim toga, klupu jednostavno možete napraviti sami, uz nekoliko paleta, malo boje i restlovima tkanine i spužve. Ovakva klupa može vas stajati maksimalno 400 kuna.

Uštede u kuhinji koje ćete osjetiti na budžetu

Kod ugradbenih pećnica lako se povesti za željom da se ugrađuju u element koji je visok do stropa i još ima dolje ladice, a gornji dio da se otvara vratima na hidrauliku. To znatno povećava trošak, a može se vrlo lako i jednostavno imitirati sa jeftinijom izvedbom, koja ima dolje vrata na krilo, a gore je jednostavno otvorenu policu za mikrovalnu pećnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije