dom iz snova

Zavirite u dom koji odlično spaja moderne elemente i klasiku

Darko Mihalić
04.03.2019.
u 09:20

Većina stana koji je uredila Mirjana Mikulec odnosi se na dnevnu zonu koja se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice, a tonovi koji dominiraju, sivi i drveni, djeluju umirujuće

Suvremeni interijeri, u želji da odišu elegancijom i profinjenošću, sve se više vraćaju klasici, ali pomaknutoj, s drukčijim bojama i neočekivanim akcentima. U jedan takav stan vodimo vas danas. Riječ je o komfornom trosobnom stanu u širem centru Zagreba za čije se uređenje pobrinuo dizajnerski studio Mirjane Mikulec i opremio ga pomnim planiranjem, slijedeći želje vlasnika do posljednjeg detalja.

Foto: Darko Mihalić

Kako je riječ o novogradnji te su vlasnici bili zadovoljni zatečenim tlocrtom i izgledom kupaonice, toaleta i podnih obloga, ovi su elementi zadržani.


– Zato smo se potrudili i izvukli maksimum iz zadanih gabarita koje je imao ovaj arhitektonski dobro i funkcionalno isplaniran interijer od 75 četvornih metara. I u načinu uređenja slijedili smo želje klijenata, a one su bile funkcionalan, promišljen i stiliziran, ali nenametljiv interijer, nadahnut klasikom uz dodatak modernih, ali ne odviše trendovskih elemenata – objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje: 
– Svidjelo nam se njihovo razmišljanje o prostoru jer smo tako mogli stvoriti bezvremenski interijer, a tome su uvelike pomogli i komadi namještaja jednostavnih linija izvedeni kod stolara prema našim idejama – zaključuje dizajnerica.

Foto: Darko Mihalić

Stoga će ovaj stan svojim uređenjem oduševiti prije svega ljubitelje profinjene jednostavnosti, moderne klasike i minimalizma koji ne vole pretrpane prostore. Čim uđete u stan, budući da ulazni prostor nije odvojen zidom, odmah zakoračite u prostranu dnevnu zonu koja se sastoji od kuhinje, prostora za blagovanje i dnevnog boravka koji vodi prema lođi. Veliki vanjski otvori od poda do stropa u dnevnoj zoni stvaraju dojam lođe kao produžena dnevnog boravka, i to cijele godine, a tome uvelike pomaže činjenica da ovaj dio stana, prema želji vlasnika, nema zavjese.

Foto: Darko Mihalić


– U lođi koja se pruža dužinom cijele dnevne zone birali smo namještaj za eksterijere jednostavnih linija da bi naglasak bio na pogledu koji se s nje pruža i kako bi vlasnici mogli uživati u njemu – ističe dizajnerica. 
 Lođa je s cijelim otvorenim prostorom dnevne zone povezana bojama, materijalima i uzorcima – sivom, bijelom te dekorom drveta i mramora koji su unijeli dašak elegancije i topline, ali i retro dizajna 70-ih godina prošlog stoljeća.

Dekor drveta na unutarnjoj polici bijelog garderobnog ormara usklađen je s visećim elementima u kuhinji, a radna ploča i zidna obloga u kuhinji s podovima u lođi. Mnogima će pažnju privući kuhinja L oblika i ravnih linija, otvorena prema blagovaonici i dnevnom boravku. Njome, kao i cijelom dnevnom zonom, dominira neutralni kolorit predvođen sivom, uz dodatke smeđih akcenata, primjerice stolaca. Kuhinja je izvedena u dvije vrste materijala – s uzorkom mramora te dekorom drveta koji čini poveznicu s parketom.

Foto: Darko Mihalić


– Posebnost ove kuhinje je i njezina visina od 290 cm – maksimalno je iskorištena visina stropa da bi je bilo lakše održavati te dobiti više skladišnog prostora, a tako je i s bijelim ugradbenim ormarom koji se pruža duž cijelog jednog zida. Ovaj ormar poslužio je i za skrivanje tehničkog pogona stana, a odabir bijele učinio je da ima efekt zida, odnosno da ne zagušuje prostor nego ga otvara – ističe dizajnerica. Središnji dio boravka čini udobna tamnosiva garnitura za sjedenje klasičnog dizajna s koje se pogled pruža na decentni moderni TV zid te hodnik koji vodi prema dvjema sobama – spavaćoj i gostinjskoj te kupaonici i toaletu.

Foto: Darko Mihalić

Uski hodnik u svijetlim je neutralnim nijansama sive i bijele s tek dva dekorativno-praktična detalja – ogledalom i satom. Spavaća soba svojim je uređenjem, naročito odabirom boja i materijala donijela atmosferu hotelske sobe, a pažnju plijeni tapeta upečatljiva uzorka iznad akcentnog zida, odnosno kreveta. Zagušenost ove prostorije izbjegnuta je smještanjem ugradbenog ormara u nišu. Druga, manja spavaća soba, u toplim smeđim tonovima pretvorena je u gostinjsku sobu koja ujedno ima ulogu i radne sobe.

Komentara 3

DO
doktorica
12:46 04.03.2019.

je li to stan za obitelj ili apartman za najam,teško je reći jer je bezličan,nema atmosfere,previše neodređen,zapravo dosadan.

Avatar salaso
salaso
11:09 04.03.2019.

sad piše "zavitite" u dom umjesto zavirite.....:)…...treća sreća..

Avatar salaso
salaso
11:08 04.03.2019.

Milkulec?...….sporije pišite i pogledajte, ne daj bože ,ponekad,šta ste napisali......da nije mikulec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije