s malo love

Zavirite u sjajan moderan stan koji je uređen s malim budžetom

Foto: Ikea
1/12
18.02.2024.
u 07:00

Kako bismo postigli bezvremenski, opuštajući ugođaj, odlučili smo se za kombinaciju – crne, krem i bijele – s detaljima od prirodnog drva, bambusa i ratan - kažu iz IKEA-e

Namjestiti dom u skladu s trendovima, a s malim budžetom i nije baš jednostavan zadatak, ali na ovom sjajnom primjeru doma mlade obitelji koji je opremila Ikea, vidi se da je to itekako moguće!

Foto: Ikea

- Kako bismo postigli bezvremenski, opuštajući ugođaj, odlučili smo se za paletu tri boje – crne, krem i bijele – s detaljima od prirodnog drva, bambusa i ratana. Police, kutije, košare, ogledala i okviri povoljni su osnovni komadi, baš kao i zidni sat  - objašnjavaju dizajneri iz Ikea-e koji potpisuju uređenje ovog doma.

Foto: Ikea

Oni predlažu i unošenje osobnosti u dom i to kroz dizajniranje  vlastitih umjetničkih djela ili postavljanjem omiljenih crno-bijelih fotografija.

Foto: Ikea

- Namještaj i dekorativni detalji od prirodnih materijala dodaju toplinu i nježnost u sobe uz dodatak osnovnog, grafičkog stila. Kombinacija velikih i malih biljaka povoljan je način ukrašavanja doma - kažu.

Foto: Ikea

 Ukrasna kolekcija povoljnih rabljenih knjiga nalazi se na četiri male police. Shema boja započeta u dnevnoom boravku nastavlja se i u spavaćoj sobi, no uz element grafičkog dizajna. Moderna umjetnost iza kreveta izrađena je od medijapana i tkanine – jednostavan projekt za jedno poslijepodne po povoljnoj cijeni. Ovaj je element važan dio spavaće sobe. Tu je i veliko ogledalo koje  reflektira nježnu svjetlost, a ima i površinu savršenu za ukrasne predmete.

Foto: Ikea

Kad pak govorimo o ormarima i prostoru za odlaganje, ključno je, osim budžetu, prilagoditi rješenja i prostoru i potrebama. Zavjese umjesto vrata smanjit će troškove, ali i uštedjeti prostor.

Foto: Ikea

Niz kuka povoljan je način maksimalnog iskorištavanja svakog centimetra predsoblja. Pružit će odličan pregled svih predmeta, a dobar je za odjeću, torbe za teretanu, košare i ruksake. Polica u blizini stropa odlična je za odlaganje predmeta koji se ne koriste često – nadohvat ruke, no daleko od pogleda.

Foto: Ikea

Nekoliko malih, povoljnih proizvoda – ogledalo, zidna lampa, polica i ploča za bilješke – izgledat će sjajno grupirani na jednom mjestu.

Foto: Ikea

Ista paleta boja prisutna je i u kuhinji gdje su bijeli elementi naglašeni crnim ručkama, policama i reflektorima. Kolica od prirodnog drva na kotačima dodaju brojne funkcije po povoljnoj cijeni.

Foto: Ikea

Neusklađene stolice funkcioniraju savršeno kada su usklađene s cjelokupnom shemom boja. Uz neutralnu pozadinu jednostavni detalji u boji, kao što je velika , postaju prekrasna i dramatična središnja točka u prostoru.

Foto: Ikea

Kolica su korištena u kupaonici jer pružaju dovoljno mjesta za odlaganje bez bušenja zidova i probijanja budžeta. Ako ih više ne trebate u kupaonici, lako ih je preseliti u kuhinju, pokraj kreveta...

Foto: Ikea

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije