dom iz snova

Zavirite u genijalnu kuću na tri etaže, s vlastitim liftom i potpisom slavne domaće dizajnerice

Foto: Darko Mihalić
1/11
15.06.2023.
u 06:00

Odabir tamnih nijansi u boravku nije spriječio prodor prirodnog svjetla zahvaljujući velikim vanjskim staklenim stijenama. Dnevna zona stilski je zaokružena pomno odabranom modernom dizajnerskom rasvjetom

Studio Mirjane Mikulec stoji iza preuređenja obiteljske kuće na elitnoj zagrebačkoj adresi. Riječ je o interijeru koji se prostire na čak četiri etaže povezane liftom – tri stambene i garažu te zauzima površinu od 260 četvornih metara. Klijenti su željeli moderan prostor bez puno boja i detalja te praktična rješenja, a njihovi se zahtjevi ogledaju u svim prostorijama doma. Budući da su neke elemente poput bijele kuhinje vlasnici odlučili zadržati, bilo je potrebno uklopiti ih u koncept uređenja. 

Foto: Darko Mihalić

U prizemlju se nalazi prostrana dnevna zona te gostinjska soba. Dnevni prostor od 40 kvadrata središte je kuće i sastoji se od velikog dnevnog boravka i blagovaonice, dok je kuhinja odijeljena staklenom stijenom. No, osim što odjeljuje prostor, staklena površina stvara dojam povezanosti, što je bitno za svaki dnevni prostor. 

Foto: Darko Mihalić

Dok u kuhinji dominira neutralna bijela, u blagovaonici je to puno drvo, a u dnevnom boravku crna i antracit siva. Tako su ostvareni dobrodošli kontrasti, a budući da su neutralne nijanse u pitanju, stvara se i savršena poveznica i stilski sklad. Tamni tonovi dekora  mramora u dnevnom boravku tako čine izvrstan kontrast toplom drvenom podu, a blagovaonica, opremljena dizajnerskim drvenim namještajem zaobljenih, mekih linija povezuje tamni boravak i svijetlu kuhinju u kojima vladaju strože linije. 

Foto: Darko Mihalić

Odabir tamnih nijansi u boravku nije spriječio prodor prirodnog svjetla zahvaljujući velikim vanjskim staklenim stijenama. Dnevna zona stilski je zaokružena pomno odabranom modernom dizajnerskom rasvjetom. Općenito, velika pažnja u cijeloj kući posvećena je rasvjeti – od one osnovne, stropne, pa do podnih, stolnih i zidnih lampi i ugradbene rasvjete koja je doprinijela suvremenom izgledu i atmosferi. 

Foto: Darko Mihalić

Gostinjska soba u prizemlju vrlo je jednostavna i ugodna, zagasitih tonova, uređena tako da, s obzirom na namjenu, zadovolji različite ukuse.

Foto: Darko Mihalić

Preostale tri spavaće sobe nalaze se na prvom katu, a mnogima će se najviše, zbog svoga koncepta, svidjeti upravo roditeljska soba. Posebnost ove sobe je u pozicioniranju kreveta, koji se nalazi u sredini – tako mu se ispred nudi pogled kroz veliku staklenu stijenu, a sa stražnje strane je prolaz u kojem se nalazi garderobni prostor – ugradbeni ormari i komoda s ladicama. 

Foto: Darko Mihalić

Jedan od bočnih zidova također je ispunjen ugradbenim ormarima. Da bi se sve ostvario ovakav izgled veliki saveznik bio je namještaj po mjeri. Prostorom dominiraju ogleda što će u potpunosti doći do izražaja u ovakvoj sobi prepunoj prirodnog svjetla. 

Foto: Darko Mihalić

Cjelokupnom izgledu glavne spavaće sobe i ovdje su doprinijeli detalji poput tapete i ambijentalne rasvjete, naročito visilica koje se spuštaju do bočnih strana uzglavlja kreveta. Ostale dvije spavaće sobe stilom prate izgled ostatka stana, moderne su, jednostavne i funkcionalne.

Foto: Darko Mihalić

Lift vodi i na posljednju etažu koja je rezervirana za vježbanje i opuštanje.

Komentara 1

KR
kruno100
09:34 15.06.2023.

preveliki televizor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije