odlični komadi

Zara Home ima sjajno iznenađenje - dizajnersku kolekciju! Jedina mana? Cijena!

Foto: Zara Home
1/19
30.06.2022.
u 12:47

U suradnji s arhitektom i dizajnerom Vincentom van Duysenom osmislili su kolekciju koja je zasnovana na vječnom dizajnu

Zara Home ovo ljeto, u jeku sezonskih popusta, odlučila je ponuditi nešto novo i vrijedno divljenja. Naime, u suradnji s arhitektom i dizajnerom Vincentom van Duysenom osmislili su kolekciju koja je zasnovana na vječnom dizajnu. Naravno, i na kvaliteti i udobnosti koje će izdržati dugo vremena.

Foto: Zara Home

- Ovaj je projekt meni vrlo osoban.Predstavlja esenciju mog dizajnerskog DNK – sve što predstavljam u dizajnu zadnjih 30 godina - objašnjava van Duysen te dodaje:

Foto: Zara Home

- Na neki način možete prepoznati geometrijski izražaj u mom radu, čistoću formi. Korištenje osnovnih oblika vrlo je važno u mojemu radu. Ali tu ne mislim na kvadrate, pravokutnike, krugove i trokute. Način na koji kombiniramo sve te geometrijske oblike kako bismo stvorili novu formu, racionalnu siluetu koja je više od samog zbroja svojih dijelova. Linije su vrlo čiste, ali to je jednostavnost koja nam pruža udobnost. Moj je cilj bio unijeti tu obnovljenu čistoću u ove siluete za Zara Home+. Razlaganjem tog geometrijskog izričaja osjetio sam da sam dijelove uspio sastaviti na način koji je još bliži mojoj filozofiji. Verzije koje su jednostavne, iskrene i pune duše.

Foto: Zara Home

- Za mene sve počinje prirodnim materijalima. U načinu na koji prikazuju svoje prirodne karakteristike, svoje mane i porijeklo vidljiva je transparentnost koja pruža osjećaj pun života. Vrlo je ljudsko. Za ovu sam kolekciju crpio inspiraciju iz materijala za koje znam da će s vremenom i korištenjem postati još ljepši. Puni hrast i sedlarsku kožu. Cijepani lan i čvrsti pamuk - pojasnio je svoju dizajnersku viziju te naglasio:

Foto: Zara Home

Zamišljam sve te komade u svim tipovima dnevnih soba, svih veličina, diljem svijeta. Smatram da je ova suradnja mali dar koji mogu podijeliti sa svima širom svijeta.Ova je kolekcija zamišljena tako da dopuni vaš životni prostor, a da ga ne definira.


Foto: Zara Home

Cijene se kreću od 2499 kuna za detalje do 38.000 kuna koliko stoji najskuplji komad - raskošna dizajnerska sofa. Ima tu i jako cool detalja poput stolaca od drveta i kože, lapi s lanenim sjenilima, raskošnih vunenih tepiha, atraktivnih stolova...

 

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije