baš poseban

Zagrebački stan dizajnerica Mirjana Mikulec sasvim je prilagodila željama vlasnika

Foto: Darko Mihalić
1/13
06.09.2020.
u 06:50

Zagrebačka obitelj imala je nekoliko zahtjeva kada se krenulo u uređenje novog prostora. Kako bi si olakšali posao, zatražili su pomoć arhitekata iz studija Mirjana Mikulec Interijeri

Pred vama je pravi stan s karizmom! Ako volite klasičnu kombinaciju crne, bijele i sive, svidjet će vam se i ova moderna verzija, jer je svaka prostorija u domu dobila poseban šarm uz tople elemente drva i zelenilo biljaka. Zagrebačka obitelj imala je nekoliko zahtjeva kada se krenulo u uređenje novog prostora. Kako bi si olakšali posao, zatražili su pomoć arhitekata iz studija Mirjana Mikulec Interijeri.

Foto: Darko Mihalić

Nakon pregleda tlocrta i mjerenja, napravljene su 3D vizualizacije kako bi se najbolje iskoristio svaki slobodan četvorni metar. Od ideje do realizacije, finalni projekt ipak se u konačnici razlikuje u malim detaljima, no raspored je isti, a tlocrt je podijeljen u dvije cjeline: spavaći dio i dnevni dio s radnim prostorom – objasnila je Mirjana Mikulec.

Tako su u 120 kvadrata, osim dnevnog prostora, smještene tri spavaće i jedna radna soba, dvije kupaonice te balkon.

Foto: Darko Mihalić

Stil uređenja naslućuje se pri samom ulasku u stan, i to odabirom materijala i dekora. Baza stana, kao i većina namještaja, u svijetlim je tonovima. Bijeli zidovi i svijetao parket omogućili su prozračan i elegantan izgled stana s pokojim crnim elementom – kaže nam dizajnerica.

Foto: Darko Mihalić

Najveći dio u stanu zauzima dnevni prostor. Podijeljen je u tri cjeline – kuhinju s otokom, blagovaonicu i dnevni boravak. Elegantna kuhinja, kao i elementi u blagovaonici, napravljena je po mjeri u svijetlim tonovima, a doza luksuza postignuta je dekorom mramora.

Foto: Darko Mihalić

– Najveća prednost dnevnog prostora je staklena stijena koja omogućava dotok prirodnog svjetla – ponosno ističe Mikulec.

U cijelom interijeru dominiraju ravne linije, prirodni materijali i neutralni tonovi. Glavna spavaća soba vrlo je jednostavna i svijetla, ali istovremeno profinjena i elegantna – i to zahvaljujući zlatnim akcentima koji se provlače kroz tapetu i detalje.

Foto: Darko Mihalić

Jednostavnost u svijetlim tonovima provlači se i u dječjim sobama. Detaljima na zidovima, kao i odabirom dekoracija, naglašeni su interesi mladih vlasnika. Ni radna soba nimalo ne zaostaje za cjelokupnim uređenjem. Zanimljiva kombinacija dekora i elegantni crni detalji taj prostor čine ugodnim mjestom za rad.

Foto: Darko Mihalić

Željeni luksuzan i profinjen izgled naglašen je odabirom materijala i dekora, ali i dekoracijama koje su zaokružile ukupni dojam u ovom modernom obiteljskom domu. Kad se podvuče crta i pogleda obavljeni posao, možemo reći da je zagrebačka obitelj dobila dom sjajne atmosfere, modernog dizajna i odličnih dizajnerskih rješenja koja komplimentiraju prostoru.

Foto: Darko Mihalić

Sama dizajnerica mnogo je puta do sada istakla važnost rasvjete pri uređenju prostora, a i u ovom stanu tome je posvetila puno pažnje. Jednostavno je nemoguće ne primijetiti sjajan odabir rasvjetnih tijela u cijelom interijeru. Tu su i brojni detalji poput pločica u kupaonici ili pak tepiha u dnevnom boravku koji su onaj jezičac na vagi koji neki prostor zaista čini domom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije