Hit mjesto

Zagrebački restoran s najljepšim pogledom na grad

Marko Miščević
28.10.2020.
u 12:04

Eateria je zaista unikatno mjesto koje nam pruža novi višeosjetilni pogled na Zagreb kakav još nismo doživjeli

Zagreb je dobio novu, zaista po mnogočemu posebnu gastro oazu Eateria koju jednostavno morate posjetiti! Smještena u srcu grada, na posljednjem, sedmom katu poslovne zgrade u Koranskoj 2, Eateria predstavlja pravo višeosjetilno putovanje domaćim delicijama uz čaroban pogled na Zagreb. Prostire se na više od 350 m2. Spoj prekrasnog ambijenta i vrhunske kuhinje osvaja na prvu, a osmislile su ga majka i kćer Vedrana i Tena Majetić čija je ljubav prema ugostiteljstvu već niz godina utjelovljena u poznatom cateringu Majetić.

Foto: Marko Miščević

Uz vrhunsku ponudu domaće kuhinje, upravo je pogled ono što ovo mjesto čini posebnim. Prostrani ambijent okružen staklenim stijenama s kojih puca pogled na samo srce grada idealna je kulisa za doživljaj Zagreba u najljepšem svjetlu. Brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta koji sve više stižu u Zagreb bit će ovo idealno mjesto za upoznavanje s gradom i domaćom kuhinjom. Zagrepčani pak svoj voljeni grad sada mogu vidjeti iz potpuno novog ugla, prolazeći zajedno kroz sva godišnja doba dok ispijaju svoje omiljeno piće ili uživaju u nekoj od gastro delicija. 

Foto: Marko Miščević

Već na samom ulazu oduševit će vas moderno uređen prostor u kojem prevladavaju bež, sivkasti i zeleni tonovi. Prostranim restoranom čija veličina, prozračnost i posebna ventilacija daju svojevrsnu sigurnost u ovoj nezahvalnoj epidemiološkoj situaciji, dominiraju upečatljive baršunaste stolice u nekoliko boja.

Foto: Marko Miščević

Bež i zelene nijanse savršeno se uklapaju uz elegantne sive stolove i zajedno tvore modernu cjelinu. Masivni pribor za jelo na bočnim zidovima simbolizira gastro čaroliju u koju smo stigli dok police u industrijskom stilu sa zelenilom različitih vrsta čine savršeni stilski spoj i odaju dojam prozračnosti. Zanimljive tapete je pak radila Josipa Maras/Studijo. Svaki kutak je po nečemu poseban pa tako možete odabrati omiljeno mjesto u restoranu gdje ćete uživati s najmiljima.

Foto: Marko Miščević

Poseban doživljaj u ovom restoranu predstavlja otvorena ljetna i zatvorena zimska terasa gdje u udobnim stolicama od pletene vune možete nesmetano uživati u prekrasnom pogledu na grad. Tu je i dekorativni staklenik kojeg krasi viseći bršljan.

Foto: Marko Miščević

Inovativni Eateria koncept zaokružuje shop asortiman u kojem za sebe ili svoje najmilije možete kupiti pakete iz vlastite proizvodnje ili domaćih proizvoda OPG-ova kao što su orašasti plodovi, džemovi, pesto medveđeg luka, dulce de leche, domaće maslinovo ulje ili pak štrukle od oraha i sira te domaću tjesteninu. Za ljubitelje vina tu je vrhunski izbor butelja s domaće vinske karte.

Foto: Marko Miščević

Eateria je zaista unikatno mjesto koje nam pruža novi višeosjetilni pogled na Zagreb kakav još nismo doživjeli. Ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja uz omiljeno piće poprimili su potpuno novu dimenziju u kojoj ćete s oduševljenjem uživati u svim godišnjim dobima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije