sasvim osobno

Zagrebačka arhitektica Boška Bahtijarević izrađuje najljepše cvjetne aranžmane

04.08.2020.
u 07:00

Concept store Tvoje u ponudi, osim cvijeća, ima i detalje za dom. Asortiman će se konstantno nadopunjavati i mijenjati

Zagrebačka Martićeva ulica još prije nekoliko godina postala je prava mala kreativno-umjetničko-dizajnerska zona, a sad je bogatija za jedan novi, genijalan concept store imena Tvoje iza kojeg stoji arhitektica Boška Bahtijarević, poznata po svom stilu i istančanom osjećaju za lijepo. Smještanjem tik do kultne Bookse i Program Bara, concept store Tvoje daje naslutiti kako se radi o novom omiljenom mjestu zagrebačke kreativne i urbane scene. Vlasnica kaže kako se na ovaj korak odlučila kako bi ljudi, osim zanimljivog concept storea imali i mjesto, točnije platformu za savjetovanje i uređenje interijera te styling s naglaskom na dekorativno.

Arhitektica ste, iz obitelji arhitekata, pretpostavljam da vam je arhitektura utkana u DNK, znači li otvorenje concept storea da ste arhitekturu stavili na čekanje ili?

Arhitektura je uvijek tu i biti će, ali htjela sam neke nove izazove u životu te bih se voljela razvijati u nekom drugom smjeru.

Vaši cvjetni aranžmani plijene posebnošću, otkud ta strast prema cvijeću i biljkama?

Oduvijek sam voljela cvijeće i sve vezano uz njega, blizak mi je japanski shintoizam, vjerovanje u prirodu. Bukete stvaram prema osjećaju, volim mikseve boja i vrsta, bez puno dodataka, kao da si ubrao sve s neke livade.

Spomenuli ste već da ste Tvoje zamislili kao platformu koja ima za cilj posjetitelju pružiti iskustvo, mogućnost uređenja i stiliziranja interijera, ali i kupnju sitnica koje će dom učiniti domom. Koliko su po vama bitni detalji?

Detalji su jako bitni. Prostor može biti doveden do savršenstva, ali detalji daju dodanu vrijednost. Nemaju svi taj zor, ne vide što dalje kad dovrše prostor u onom osnovnom obliku. Tu često mi arhitekti odemo i onda su ljudi na sto muka, kako dalje, a sami nemaju smisla, vremena, novca. Par dobrih komada, kao slika, jastuk, deka, vaza, mogu napraviti iz prostora dom.

Njegujete poseban, boho stil, i dućan je uređen u tom stilu, odišu li njime i interijeri koje projektirate?

Ha, nisam baš sklona definiranju stilova, možda bih ipak rekla da je dućan točno ono što sam ja, otvorena i nesputana, nekako sam se kroz godine oslobodila nekih konvencija i nisam sklona trendovima nego sam izgradila neki svoj stil kako u odijevanju tako i u svemu što radim, esteta sam i i mislim da se u dobre interijere može uklopiti dobar dizajn bilo kojeg stila. Kod projektiranja interijera je to malo drugačije, važno je da prostor dobro funkcionira, da je arhitektonski kvalitetan, a onda je možda i nebitno u kojem je stilu dalje dekoriran.

Kad biste morali sami sebe opisati, što biste rekli - tko ste?

Uh, teško pitanje, trebalo bi to pitati druge... Svašta sam bila i biti ću ako je neka osnovna, površna definicija potrebna. Ovako možda u nekom drugom obliku, izgaram do kraja za sve koje volim.

Kako gledate na pokušaje interpolacije u Zagrebu?

Mislim da je Zagrebu potrebno jako puno interpolacija, puno više nego ih se dogodilo. Mislim da ne bi trebalo čuvati nešto što nema neku vrijednost i da imamo jako puno kvalitetnih arhitekata za tako malu zemlju i da trebamo gledati naprijed i stvarati puno više.

Nakon potresa grad je prilično oštećen, struka nije na strani prijedloga zakona, što je po vama najbolje rješenje?

Ponekad mislim da bi bilo najbolje sve srušiti i izgraditi jedan novi fantastičan grad, ali to je preutopijski od mene...

Za svakodevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije