Mramorna kolekcija

Za Zahu Hadid nema odmora

zaha hadid
Foto: Promo fotografije
1/6
19.04.2014.
u 13:00

Jedna od najproduktivnijih dizajnerica današnjice, Zaha Hadid, doista ne staje.

Tijekom milanskog tjedna dizajna predstavila je kolekciju mramornih elemenata koje je napravila za trvrtku CITCO.

Mramorna polica, stol i kamin isklesani su iz granita, bijelog i crnog mramora.

Foto: Promo fotografije

Teta polica napravljena je od crnog granita i ima prepoznatljive obline Hadidinog dizajna. Naizgled lagana, Theta će učiniti da lako zaboravite kako je napravljena od bloka iznimno čvrstog i teškog materijala.

Foto: Promo fotografije

Stol Luna je manifestacija apstrakcije i preciznosti, napravljena od Carrara mramora. Ona istražuje odnos ravnine i volumena - kad se gleda sa strane, stol ima ravnu površinu, no kad se gleda s vrha otkrivaju se isklesane zdjele koje pokazuju koliko je neobična njegova konstrukcija.

Foto: Promo fotografije

Kamin dobiva potpuno novo lice u interpretaciji Zahe Hadid koja naglašava napetost između eksterijera i interijera. Isklesan je od Negro Marquina crnog mramora, a ime je dobio po ljiljanu jer je napravljen od nekoliko komada u obliku latica. Ulaštena površina reflektira plamen i naglašava fluidan dizajn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije