Hit mjesto

Vrhunske talijanske delicije skrivaju se u genijalno uređenom dućanu

Filip Popović
16.12.2020.
u 13:05

La Riseria se sastoji od prodajnog i uslužnog prostora u prizemlju s malim spremištem, te galerije koja je zamišljena kao prostor za kušanje proizvoda

ovo svjetlo upaljeno je ovog adventa u srcu Zagreba. U danima kada smo navikli na zatvaranja, otvorena je La Riseria - nova gastro oaza u Gundulićevoj 5 u Zagrebu. Dom je ovo vrhunskih talijanskih delicija koje su od sada dostupne svima. Putovanje jednom od najboljih svjetskih izvoznica vrhunskih specijaliteta može početi.

Foto: Filip Popović

Pogled kroz sam zeleni izlog poziva nas da uđemo u topao, moderan i iznad svega drugačiji od ostalih prostora sličnih ili istih namjena u gradu. Inspiracija se gradila tijekom cijelog procesa uređenja. Prostor je prožet prirodom, a istovremeno je utkan i moderni industrijski dizajn. Zajedno je stvorena topla atmosfera, atmosfera doma.

Foto: Filip Popović

Pri samom ulasku primjećujemo oslikane zidove koji daju toplinu i razigranost prostoru od 35m2. Njih je oslikao umjetnik Denis Brajčić. Središnjim prostorom dominira veliki industrijski luster. Izlog je oplemenjen zelenim zidom i biljkama, a police su dizajnirane od slavonskog hrasta i sirovog čelika. Svi ti elementi postavljeni su u prostor na jednoj toplo sivoj pozadini zidova i poda koja je zamišljena kao jedna neutralna kulisa u svrhu naglašavanja elemenata namještaja i samih proizvoda. La Riseria se sastoji od prodajnog i uslužnog prostora u prizemlju s malim spremištem, te galerije koja je zamišljena kao prostor za kušanje proizvoda.

Foto: Filip Popović

U vrijeme pandemije kada nam je putovanje ograničeno, La Riseria u Hrvatsku donosi vrhunske talijanske delicije kao što su četiri vrste najkvalitetnijih riža iz Riserie Merlano te tri spremna rižota iz pokrajine Vercelli. Sedamnaest vrsta tjestenina u različitim okusima dolazi s juga Italije. Već za nekoliko minuta naš dom može postati talijanska gastro bajka.

Foto: Filip Popović

Posebnu pažnju privlače sirevi iz regije Friuli Venezia Giulia. Mozzarella, burrata, ricotta te još deset vrsta različith sireva već su prvog dana postali hit među Zagrepčanima. Pršuti su iz regije San Daniele te iz Parme, dok su salame iz Piacenze. Sve slastice su iz Dall’Ava Bakery, također iz pokrajine Friuli, koje se od ove godine nalaze i na policama čuvenog londonskog Harrodsa.

Foto: Filip Popović

Posebna priča su prosecca bijela vina iz pokrajine Veneto, dok su četiri crna vina iz Toskane. Gotovo svi proizvodi izvorne su originalne kvalitete zaštićeni oznakom d.o.p. koja znači da je kontrolirane proizvodnje i garantirane kvalitete.

Foto: Filip Popović

Poznavateljima vrhunskih svjetskih delicija La Riseria će ovog adventa izmamiti osmijeh na lice. Nakon što završi lockdown, ovo će mjesto u ulici Ivana Gundulića 5 svakog dana priređivati i Aperitivo koji su mnogi od nas zavoljeli prilikom posjete nekom od talijanskih gradova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije